Széchenyi 2020

Bosszantó vereség


 

MVM-OSE Lions - Egis Körmend 101-90 (24-21, 25-31, 24-18, 28-20)

Alsóházi rájátszás, 5. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs, Pozsonyi László (Hoffmann Gergely)

MVM-OSE Lions: Riddley 27, Gholston 31/9, Szabadfi 6/3, Thomas 7/3, Polutak 1. Csere: Stevenson 13/3, Illés 3/3, Werner 2, Gáspár-, Arva-File-, Ruják 7/3.

Egis Körmend: Ferencz-, Morgan 22/3, Takács 14/6, Konate 13/3, Tolbert III 17. Csere: Schmera-, Herczeg 1, Djogo 23/6, Kiss-, Doktor-.

Kihagyott hárompontosokkal indult a mérkőzés, ami után gyors 6 pontot szerzett a Körmend (0-6). Az eladott labdák miatt Váradi Kornél kért egyből időt. Szabadfi büntetőjével iratkozott fel az OSE is az eredményjelzőre (1-6). Gholston egy-egyből szerzett kosarat, de a büntető kimaradt (3-6), így robogott a Körmend, és fault után szintén a vonalról szereztek pontokat a vendégek (3-8). Thomas sarkazta ki védőjét, így tovább faragta hátrányát az OSE (7-10). Pontatlan volt a Körmend, és gyorsindításból 10-10-nél egyenlített az OSE. Morgan törte meg a vendégek rossz támadó sorozatát, és jól is védekeztek, így az indításból szerzett kosár után ismét négy ponttal vezettek (10-14). Minden körmendi kosárra érkezett hazai válasz, majd Stevenson dobhatott büntetőt az egyenlítésért. A második dobás azonban kimaradt, de saját lepattanóját leszedte a játékos, és a triplájával átvette a vezetést az Oroszlány (18-16). Egyelőre jól büntetőzött a Körmend, Tolbert most sem hibázott, és elérte a 10 dobott pontot (18-18). Djogo megszerezte az első vendég hárompontost, fordított a Körmend (18-21). Már nem először lépett ki a pályáról körmendi játékos, azonban most Kocsis Tamás kért videózást, ami után a hazai csapat támadhatott (20-21). Ismét büntetők következtek, Gholston állhatott egymás után kétszer a vonalra, és az ő négy pontjával ért véget az első negyed. 24-21

Körmendi kosárral folytatódott a játék (24-23), de Szabadfi gyorsan válaszolt egy szép ziccerrel (26-23). Már nem először csúszott el az OSE védekezése, Konate maradt egyedül (26-25). Gholston is jól játszott, ő is elérte a 10 pontot (28-25), de Djogo előbb 28-28-ra egyenlített, majd 28-32-re módosította a büntetőivel az eredményt. Riddley is a büntetőkből volt sikeres, az OSE már 18 alkalommal állhatott a vonalra (32-32). Többszöri próbálkozásra esett be a hazai tripla, a harmadik támadólepattanó után volt sikeres Thomas (35-34). Kocsis Tamás kért időt. Jót tett az eligazítás a vendégeknek, egy jó támadás után labdaszerzésből szereztek gyors kosarat (35-38). Riddley verte meg védőjét hazai oldalon, majd Konate hárompontosával 37-42-re nőtt a körmendi előny. Morgan távoli dobására Szabadfi válaszolt (42-45). Jött az újabb vendég tripla, de Riddley továbbra is húzóembere volt az oroszlányiaknak, így nem hagyták leszakadni a körmendi csapatot (46-50). Sok pontatlanság történt pár másodperc leforgása alatt, de nem született kosár a hazai támadásból. 49-52

7-0-val kezdte a harmadik negyedet a Körmend, így a mérkőzés folyamán először lett 10 pont a két csapat közti különbség (49-59). Riddley szépített, de Takács tripláját követően időt kellett kérnie Váradi Kornélnak (50-62). Werner kosarára Djogo válaszolt, egyelőre nem csökkent a differencia (52-64). Büntetők váltották egymást, majd egy szép összjáték végén Ruják is megszerezte első pontjait (55-66). Először Thomas, majd a túloldalon Morgan volt sikeres (57-68). Ekkor jött Ruják, akinek a dobása a hazai palánk segítségével beesett, így 60-68-ra zárkózott az OSE. Stevenson és Ruják pontjaival már csak 4 pont maradt a vendég előnyből (64-68). Ferencz Csabának továbbra sem volt szerencséje, hatalmas tripla jött ki a gyűrűből, de Morgan kosara már célt ért (64-70). A negyed végére teljesen elfogyott a Körmend 12 pontos előnye, Gholston pontjaival fordított a hazai gárda (71-70). Nagyot villant az amerikai légiós, agresszívan támadta a gyűrűt Gholston, és dudaszós ziccerével ért véget a 30. perc. 73-70

Djogo támadólepattanójával kezdődött az utolsó játékrész (73-72). Elkapta a fonalat Gholston, 5 pontot szerzett zsinórban, majd egy jó védekezés után gyorsindításból szerzett kosarával 81-74-re növelte előnyét az OSE. Vendég időkérés következett. A Körmend zóna védekezésre váltott, hogy megzavarja ellenfelét, azonban Gholston ki tudott harcolni egy faultos dobást (84-76). Tolbert hatalmasat zsákolt a túloldalt, nem engedte ellépni az OSE csapatát a Körmend (84-78). Illés is betalált a triplavonalon túlról, egyértelműen jobb ritmusban és pontosabban játszott az Oroszlány (87-78). Morgan igyekezett tartani a lépést a hazai gárdával, de Gholston ihletett formában játszott (90-82). Körmendi zsákolást követően kért időt ismét Váradi Kornél (90-84). Fault problémákkal küzdött a Körmend, Doktor után Morgan is összeszedte az ötödik hibáját, így elveszítette a legjobb pontszerzőjét a vendég csapat. Riddley után Tolbert dobhatott büntetőt, azonban Takács is kiszállt körmendi oldalon, neki is összegyűlt az öt hiba (92-85). Tovább fokozódott a csarnokban a hangulat, mivel két technikaival Polutak került kiállításra, amiért két büntetőt dobhatott Djogo (94-87). Gholston pontjaival 96-87-es állással kezdhették meg a csapatok a 40. percet. Az utolsó másodpercekben már nem volt kérdés a győztes kiléte, nagyot játszva aratott sikert az Oroszlány. 101-90



Hazai edző nyilatkozata 
Váradi Kornél : Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, nehéz helyzetből jöttünk, a mérkőzés közben még nehezebb helyzetbe kerültünk, de azt gondolom, hogy megmutattuk a karakterünket, hogy hogyan tudunk harcolni egymásért. Külön köszönet azért, hogy mínusz 12-nél is a maximális támogatást kaptuk kívülről is, ami nagyon sok energiát adott nekünk. Ez az a karakter, ami ezt a csapatot jellemezte eddig, és ez az a csapat, amelyik így tud kosárlabdázni, nem hiába kaptunk a második félidőben összesen csak 38 pontot, hiszen sokkal agresszívabban védekeztünk. Ez a kulcs, ezen kell továbbmenni, és ugyanígy csapatként harcolni tovább, mert meg van minden tehetségünk. 

Vendég edző nyilatkozata 
Kocsis Tamás : Gratulálok az Oroszlánynak, de még nagyobb gratulációt szeretnék a saját csapatomnak, mert ugye, ahogyan a mondás is tartja, széllel szemben nagyon nehéz, de minden tiszteletem az övék, hogy ezt így bírták. Rengeteg sérültünk van, többen is sérülten vállalták a játékot, úgy gondolom, hogy legalább 28 percig partiban voltunk. Utána is próbálkoztunk, visszajöttünk, le a kalappal, volt karakterünk. Az Oroszlánynak még egyszer gratulálok a győzelemhez, megyünk tovább és folytatjuk a playout-ot. 

Hazai játékos nyilatkozata 
Khalid Thomas : Azt hiszem ma nagyot küzdöttünk, voltak a meccsnek olyan szakaszai, ahol nem voltunk fókuszáltak, elaludtunk védekezésben, félre kommunikáltunk. 12 pont hátrányban voltunk, jó munkát végeztünk, hogy vissza tudtunk jönni. Tudtuk, hogy minden meccset nyerni kell, sajnos, ha ez a mai nem sikerül, akkor 4 vereség lett volna zsinórban, ezt semmiképpen sem szerettük volna. Elkezdtünk csapatként játszani, jobban védekeztünk, kizártuk az ellenfeleket. Összességében jól játszottunk, a hibákat nyilván meg fogjuk nézni, és ki fogjuk javítani őket, de jól játszottunk ma csapatként. 

Vendég játékos nyilatkozata 
Takács Kristóf : Először is szeretnék gratulálni a csapatnak, úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzést játszottunk. Támadásban folyt a labda, a dobások is jöttek, jól játszottunk. Úgy gondolom, hogy a védekezésbe csúsztak hibák, de nagyon nehéz úgy játszani, hogy az ellenfél csapata 45 büntetőt dob az egész mérkőzésen, így nehéz. Ez a második meccsünk volt itt az idei évben, ahol jobban megérdemeltük volna a győzelmet.