Széchenyi 2020

A második félidőben teljesen elhúzott a Szeged

SZTE-Szedeák - Egis Körmend 98-69 (26-24, 18-13, 31-14, 23-18)

Alsóházi rájátszás, 7. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József (Páli dr. Kálmán)

Szeged: Woolridge 20, Locke 18/3, Cohill 4, Bognár 15/3, Lake 11. Csere: Mokánszki -, Mayer -, Mucza 9/6, Laluska -, Zsíros 11/9, Balogh S. 3, Bailey 7/3.

Körmend: Doktor P. 15/9, Takács K. 2, Morgan 5/3, Tolbert 7, Konate 21. Csere: Schmera 2, Ferencz 7/3, Geröly -, Herczeg -, Djogo 6, Kiss M. 4

8-7-ig a Körmend tartott előrébb a mérkőzés első perceiben, majd Cohill büntetőjével egyenlített a Szeged. Doktor két triplájával ismét magához ragadta a vezetést és a kezdeményezést a vendég csapat, majd Bognár büntetőjével és Zsíros hárompontosával próbálta tartani a lépést a hazai csapat. Woolridge kosarával 22-22-nél egál lett a találkozó állása, majd a vezetést is átvették a szegediek az első negyed végén (26-24).

Tartotta előnyét a Szedeák, sőt a 13. percben Zsíros újabb hárompontosa után 33-26-ra vezettek. Tolbert és Konate pontjaival kapaszkodott a Körmend, de Locke sikeres akcióinak köszönhetően már 10 pont felett állandósult a különbség. Doktor és Ferencz kosaraival visszajött lőtávolságon belülre a vasi csapat, de a félidőben így is hét ponttal tartottak előrébb a hazaiak (44-37).

A harmadik negyedben még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Szedeák, és magabiztosan nyerte a játékrészt. A 25. percben már 61-41 állt az eredményjelzőn, ami egyben azt is jelentette, hogy ezt a szakaszt 17-4-re nyerte a hazai csapat. Woolridge továbbra is eredményesen támadta a gyűrűt, a körmendieknek pedig nem volt válasza. Az utolsó negyed előtt 24 pont volt a szegediek előnye (75-51).

A záró tízperc már nem tartogatott fordulatot, ezt a negyedet is behúzta a Szeged. Mindkét oldalon lehetőséghez jutottak a csere játékosok. Végül a száz pontot nem sikerült elérnie a hazai csapatnak, de aligha lehetnek szomorúak a sima győzelmüket tekintve (98-69).
 

Hazai edző nyilatkozata 
Simándi Árpád : Gratulálok a srácoknak, átérezték a mérkőzés súlyát! Megörvendeztettük a szurkolóinkat, akiknek ezúton is köszönöm, hogy az egész szezonban a csapat mellett voltak és szurkoltak! Nagyon fontos győzelem volt számunkra, de mennünk kell tovább, felkészülünk a szombati meccsre, és megpróbálunk nyerni Kecskeméten. Ilyen energiával kell továbbra is játszanunk, nem beszéltünk a különbségről a meccs előtt. A srácok érezték, hogy nagyon fontos nekünk ez a győzelem, végre sikerült jól védekeznünk, ez volt a győzelem kulcsa. 

Vendég edző nyilatkozata 
Kocsis Tamás : Gratulálok a Szegednek, és további sok sikert kívánok nekik az utolsó három fordulóhoz. Gyakorlatilag több sérültünk, mint az egészséges játékosunk, bár bármit mondok, magyarázkodásnak tűnik. Egy ilyen terhelés mellett, buszból kiszállva nekiállni kosárlabdázni, nem egyszerű történet. Ez meg is látszott a dobószázalékunkon. Ahogy nem estek be a dobásaink, elbizonytalanodtunk, jöttek az eladott labdák, törvényszerű volt, hogy a végére kinyílik az olló a két csapat között. A szombati meccs élet-halál harc lesz, mindent meg kell tennünk, hogy megverjük a Kaposvárt, erre koncentrálunk. 

Hazai játékos nyilatkozata 
De'Quon Lake : Az első félidőben védekezésben voltunk kicsit lassúak, ezt sikerült kijavítanunk a második félidőre. Nagyon fontos győzelem volt ez számunkra, nem mellesleg ez volt a szezonbeli utolsó hazai mérkőzésünk, így mindenképpen nagy energiákkal szerettünk volna játszani. A szezon hátralévő részében szeretnénk minél több meccset megnyerni! 

Vendég játékos nyilatkozata 
Doktor Péter : Két fontos játékosunk hiányzott, hosszú út volt mögöttünk. Az első félidőben nagyjából megtaláltuk az energiákat, de a második félidőre bealudtunk, nem tudtuk kontrollálni a Szeged játékát. A dobóformánk sem volt igazi, idegenben pedig 17 eladott labdával nagyon nehéz meccset nyerni. Nekünk szombaton mindenképpen nyernünk kell otthon, gratulálok a Szegednek!