Széchenyi 2020

Arconic-Alba Fehérvár - Egis Körmend 73-82

Arconic-Alba Fehérvár - Egis Körmend 73-82 (16-22, 22-17, 20-20, 15-23)

Alba Fehérvár: Pongó Ma. 13/9, Takács Mi. -, DeCosey 13/3, Ford 4, Philmore 4, Somogyi 5, Vojvoda 28/9, Diong 6.

Körmend: Chambers 13/9, Mitchell 13/6, Durázi 12, Ferencz 14/9, Omenaka 12, Kiss M. -, Cakarun 4, Adams 7, Edwards 7.


Matthias Zollner : Nagyon nehéz bármit is mondani, mert elveszítettük a magabiztosságunkat csapatként és egyénileg is. Nagyon jó játékosaink vannak, ezt a mai dobó forma nem igazolta, a mezőnyből 40, kintről pedig 28 pontot dobtunk. Nem felejtettünk el kosárlabdázni, meg kell találni újra magunkat, és vissza kell térni arra az útra, amelyen eredményesek lehetünk. 


Kocsis Tamás : A csapatomnak szeretnék gratulálni, mert óriási, amit letettek a pályára. Ami eddig hiányzott a játékunkból, a küzdés, egymás segítése. Most húsz asszisztot adtunk, ezzel lehet meccset nyerni, látszik, ha csapatként játszunk mindez sikerülhet, amennyiben nem, akkor a leggyengébb csapattól is ki tudunk kapni. Kiemelném, hogy kevés csapatnak van ilyen szurkolótábora, mint nekünk. A rossz szériánk ellenére nagyon sokan elkísértek bennünket, óriási energiát adtak kívülről a játékosoknak. 


Pongó Marcell : Gratulálok a körmendieknek a győzelemhez, végig szoros mérkőzés volt, egyszer ők vezettek, egyszer mi. Az igazság az, elég nagy gödörben vagyunk, ahonnan ki kell másznunk, egy siker most nagyon jót tett volna az önbizalmunknak. Be kell bizonyítanunk, hogy jók vagyunk, jobbak, mint amit az utóbbi mérkőzéseken mutattunk. Nem lettünk rosszabb csapat. Sok lepattanót engedtünk nekik, valamint nem dobtunk jót, ez döntött ezúttal. 


Ferencz Csaba : Nagyon fontos győzelmet arattunk, végre azt csináltuk, amit megbeszéltünk, amire az edzőink felhívták a figyelmet. Csapatként játszottunk támadásban és védekezésben, ez volt a legfontosabb. Mindenki segített mindenkinek, ezen az úton kell mennünk tovább. Nagyobb volt a rotációnk, mint a korábbi meccseken, ami meg is látszott a teljesítményünkön. Nagyon remélem, ezzel a sikerrel megindulunk felfelé.