Széchenyi 2020

Atomerőmű SE - Egis Körmend

Pakson vendégeskedik az Egis Körmend csapata. A Tolna megyeiek az utolsó három mérkőzésüket megnyerték, ennek köszönhetően pedig jelenleg az ötödik helyen állnak a tabellán. A piros-kékeknél az az Eilingsfeld János az abszolút húzóember, aki közel 18 pontot átlagol a szezonban! Hajrá Egis Körmend!

Atomerőmű SE - Egis Körmend
Bajnokság, 13. forduló�Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok, szerda, 18:00.�Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Farkas Gábor, Györfy Rúben (Páli dr. Kálmán)

Kocsis Tamás:“Amikor átvettem a csapatot tisztában voltam vele, hogy nehéz időszak lesz a decemberi, sosem könnyű idegenben nyerni, most pedig 5 ilyen mérkőzésünk szerepelt a naptárban és egy Falco elleni hazai. Folyamatosan javul a játékunk, a védekezés továbbra sem az igazi, ez nagyrészt a lepattanók megszerzésének hiányából fakad. Ebben fejlődni kell, sok pontot engedélyeztünk második esélyből, így nem lehet meccset nyerni, pláne nem egy Falco szintű csapat ellen. A Paksnál is sok volt a sérülés, de jobban jöttek ki ebből mint mi, szoros végjátékokat játszottak és jól jöttek ki belőle. A tét a kupaszereplés, saját kezünkben a sorsunk, szeretnénk természetesen ott lenni a nyolc között. Nehéz mérkőzés lesz jó csapat az ASE, Eilingsfeld pont abban erős amiben mi gyengék vagyunk, Edwin pedig ki kell kapcsolni. Amennyiben tudjuk kontrollálni a lepattanókat akkor lehet esélyünk győzni.

Csirke Ferenc: “Az első kör utolsó mérkőzése következik. A hiányzók ellenére hősies játékot mutatnak a játékosok, tudnak egymásért küzdeni, erre is nagy szükségünk lesz holnap, emellett a fantasztikus közönségünk támogatására is, hiszen amikor fogy az erő és levegő, akkor ők áttudják lendíteni a fiúkat a holtponton. Egy nagyon erős csapat a Körmend, nagyon fizikális és gyors kosárlabdát játszanak. Nem szabad őket hagyni, hogy játszák ezt a játékot, ehhez az kell, hogy kevés eladott labdánk legyen. Oda kell figyelni az extra dobóikra, Ferencz és Moore is bármikor képes 5-6 hárompontost dobni. Szépen váltogatják az emberfogást a zónával, ennek a lereagálása is kulcsfontosságú lesz.”