Széchenyi 2020

Budapesti Honvéd - Egis Körmend 66-74

Budapesti Honvéd SE - Egis Körmend 66-74 (17-20, 16-21, 14-24, 19-9)

Budapesti Honvéd: Simon 16/6, Tanoh Dez 9, Mijovics 15/3, Demeter 8, Völgyi 9, Hajdú 2, Takács -, Kopácsi 2, Peringer 5

Egis Körmend: Chambers 8, Mitchell 15/6, Kiss -, Moore 11/3, Cakarun 11, Omenaka 5, Parrish 5/3, Durázi 5, Takács 2, Ferencz 12/6
 


Baksa Szabolcs : Köszönjük a kedves szavakat a körmendi oldalról, én is először nekik szeretnék gratulálni, megérdemelten húzták be a mérkőzést. Próbáltunk készülni, és próbáltuk a srácokat felkészíteni a Körmend fizikai fölényére, de testközelből megtapasztalva ez sok problémát okozott nekünk. Széttördelték a támadójátékunkat egy nagyon komoly védekezéssel. Ezzel leginkább a harmadik negyedben nem tudtunk mit kezdeni, de ezt követően volt szívünk, visszajöttünk a meccsbe. Be kell vallani, hogy a végjátékra megint elfáradtunk, lehetett volna ez szorosabb is. Ennyi forduló után most már látszik, hogy a támadójátékban kell fejlődnünk, több pontot kell dobnunk. Ezt a nagyon jó körmendi csapatot tudtuk 74 ponton tartani 45 százalékos mezőnymutatóval. Csak sajnos nem sikerült nekünk 75 pontot dobni… Most itt van ez a három hét szünet, ezen fogunk dolgozni gőzerővel, és újult erővel vetjük majd bele magunkat a következő kihívásba! 

Kocsis Tamás : Először is szeretnék gratulálni a Honvédnak, nagyon kemény ellenfél volt. Egy percre sem adták fel, nagyon kemény küzdelemre kényszerítettek minket. Hiába vezettünk húsz ponttal is, végig nyílt volt a meccs. Gratulálok a saját csapatomnak is, ezen a mérkőzésen már léptünk előre, leginkább védekezésben. Szeretném, ha a továbbiakban is ezt látnánk a csapaton, hogy meccsről meccsre javulunk bizonyos dolgokban. Még egyszer gratulálok a Honvédnak, mert nagyon szépen játszottak, és további sok sikert kívánok nekik! 


Simon Kristóf : Gratulálok a Körmendnek! Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük: agresszívan, nem akartunk nekik üres tereket hagyni. Azt be kell vallani, hogy kontrollálták a mérkőzés nagy részét, a harmadik negyedben volt egy rövidzárlatunk, ami viszonylag hosszabbra sikeredett. Akkor húsz ponttal is ellépett a Körmend, annak nagyon örülök, hogy innen sikerült visszakapaszkodnunk. Sajnos sok eladott labdánk volt, ezekből könnyű pontokat szereztek. Ezeket ki kell küszöbölnünk, jobban kell vigyáznunk a labdára, csapatszinten jobban kell járatnunk. De ennek ellenére tudtunk egy jó mérkőzést játszani, ami a csapat fejlődését szolgálja. Dolgozunk tovább, most jön egy hosszabb szünet. Gratulálok még egyszer a Körmendnek, és további sok sikert kívánok nekik! 


Marjan Cakarun : Először is szeretném megköszönni a Honvédnak a meccset, jól játszottak. Még akkor is, ha kívülről ez nem feltétlenül mindig látszódott így, jól és keményen játszottak, jó munkát végeztek. Mi mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk, támadásban és védekezésben is. Persze ez hét-nyolc új játékossal nem könnyű folyamat. A legfontosabb, hogy megszereztük a győzelmet, a többi csapatnak sem lesz itt egyszerű dolga