Széchenyi 2020

Duna Aszfalt DTKH Kecskemét - Egis Körmend 81-72

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Egis Körmend 81-72 (22-18, 15-17, 18-16, 26-21)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Townes 29/6, Wittmann 2, Ivkovics 4, Dramicsanin 12/3, Karahodzsics 14,  Boriszov 14/3, Fazekas -, Kucsera 6.

Egis Körmend: Chambers 26/15, Mitchell 14/6, Kiss M. 6/6, Durázi 12, Cakarun 2, Ferencz 11/6, Omenaka 1, Adams -.

Forray Gábor : Nagyon fontos sikert arattunk, hiszen közvetlen riválist győztünk le. Köszönöm a csapatnak ezt a hozzáállást, gratulálok nekik. Köszönöm a szurkolóinknak is a buzdítást, sokat segítettek nekünk ma is. A Körmendnek is jár az elismerés, mert kemény ellenfél voltak. A győzelem értékét növeli számunkra, hogy pocsék dobószázalék mellett is tudtunk nyerni. Sokszor nem tudom, honnan merítünk erőt. Most is a végén döntöttük el a magunk javára a mérkőzést. Ez jelzi, hogy jó állapotban van a csapat. Marko Derasimovic is itt volt velünk a csarnokban, talán az ő személye is plusz energiát adott a fiúknak. Örülünk a győzelemnek, de még sokat kell dolgoznunk a rájátszásért, úgyhogy készülünk szombattól keményen, mert szerdán már újabb bajnoki vár ránk. 


Kocsis Tamás : Gratulálok a KTE-nek. A negyedik negyedre totálisan szétesett a védekezésünk, elfogyott a koncentráció. Arra készültünk, hogy gyors kosárlabdát fogunk játszani, ez nem sikerült ma. Mennünk kell tovább. Fontos meccs vár ránk az Alba ellen. 


Marques Townes : Az első félidőben a védekezés dominált mindkét oldalon, szoros volt a találkozó. Jól kezdtük a második félidőt, megvoltak a helyzetek, dobások, ritmust fogtunk. A Körmend végig küzdött, az utolsó percekben tudtuk csak eldönteni a győzelmet. Boldog vagyok, hogy nyertünk. 


Kiss Mátyás : Gratulálok a KTE-nek, megérdemelten nyertek. Nekünk meg kell találnunk a módot, hogy tudjunk idegenben meccset nyerni, különben nehéz lesz bejutni a playoffba. Buta hibákat vétettünk védekezésben. Össze kell szednünk magunkat, jövő héten újabb nehéz mérkőzés vár ránk.