Széchenyi 2020

Egis Körmend - Budapesti Honvéd

Egis Körmend - Budapesti Honvéd SE

Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok, Szombat, 18:00
Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás, Kapusi Gábor (Téczely Tamás)


Évtizedek után ismét Körmenden vendégszerepel a Budapesti Honvéd! 
 
Legutóbb a két csapat körmendi összecsapására 2000 októberében került sor, most pedig ismét találkozik a két egyesület, a körmendi Szentélyben.
 
Gazdag múlttal és történelemmel rendelkezik mindkét csapat a kosárlabdasportban, hiszen, míg a Budapesti Honvéd 33 bajnoki cím tulajdonosának tudhatja magát, az Egis Körmend első vidéki bajnokként, azóta is a hazai pontvadászat élcsapatként, szintén megkerülhetetlen része a honi kosárlabdázásnak. A 2000 október 15.-én lejátszott utolsó hazai Honvéd elleni bajnokikon közel ötven pontos vereséggel sújtottuk, az akkortájt Farkas Attila által dirigált fővárosi csapatot. Azóta, mindkét csapat alapos változásokon ment keresztül, és az idei bajnokságban, a Honvéd friss feljutóként, eddig nem vallott szégyent, míg mi a tavalyi év bajnoki döntőseként, talán egy kicsit jobb szereplésben bíztunk. A mai napon remélhetőleg, az Alba Fehérvár elleni győzelem után, ismét folytatjuk a győztes utat, és ahogy az ezredforduló őszén, úgy ma is együtt ünnepelhetjük a piros-feketéket. 
 
Hajrá Egis Körmend!

 

Kocsis Tamás, Egis Körmend: “A Honvéd lesz a következő ellenfelünk, akik ellen mindenképp nyerni szeretnénk, ez most a legfontosabb számunkra. Hazai pályán ugyanis teljesen mindegy, hogy ki érkezik hozzánk, ha nyolcba szeretnénk kerülni, akkor minden meccset meg kell nyerni. Azt gondolom, hogy a Honvéd egy nagyon jó formában lévő csapat, – az elmúlt négy meccséből hármat megnyert – illetve, egy nagyon szimpatikus játékospolitikát folytatnak, ami leginkább arra épül, hogy az akadémiáról jövő fiatal játékosok mellé folyamatosan építik be a légiósokat. Belőlük mostanra már van három is a keretükben, ezáltal pedig a játékuk is átalakult – inkább eltolódott abba az irányba, hogy a külföldiek viszik a prímet. Ezáltal egyértelmű, hogy rájuk mindenképpen oda kell figyelnünk, de persze a magyar játékosokról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen ők is nagyon tehetségesek, ügyesek. A Honvéd összességében agresszív, gyors kosárlabdát játszik, nekünk viszont nem ezzel kell foglalkozni, hanem a saját dolgainkkal, és maximálisan ki kell használnunk a hazai pálya előnyét. Takács Kristóf és Doktor Péter továbbra is sérültek, így az ő játékukra nem számíthatok szombaton, de bízom benne, hogy mindenki más bevethető lesz.”

Baksa Szabolcs, Budapesti Honvéd SE: “A Szeged elleni győzelem nyilván nagyon fontos volt számunkra, és örülünk, hogy egy ilyen jó teljesítménnyel tudtunk előrukkolni. Ez is azt mutatja, hogy az utóbbi időben ráéreztünk, hogy hogyan tudunk hatékonyak lenni, hisz több meccset is sikerült megnyerni. Azonban, továbbra sem szabad, és nem is fogunk elkényelmesedni. Az viszont még egy pozitívum, és mindenképp említésre méltó, hogy Isaiah Crawley első mérkőzése rendkívül jól sikerült, amit a számok is alátámasztanak – az ő beépítésén dolgozunk tovább, hisz még hosszú út áll előttünk ezen a téren. Az elmúlt napokban a fókusz viszont a Körmenden volt, gőzerővel készültünk és készülünk ellenük. Egy elég komplex csapathoz látogatunk, minden poszton van több játékosuk is, akik adott esetben egy elég jó teljesítményt tudnak nyújtani, ezt pedig fordulóról-fordulóra bizonyítják is – vannak kiugró produkciók akár a kispadról is. A Körmend tehát mindenképpen egy veszélyes társaság, akik ellen legfőképpen a tranzíciós-védekezésünkre, illetve a visszarendeződésünkre kell odafigyelnünk. Ha ritmust kapnak, akkor elsősorban a külsőposztos légiósaik dominálják a támadásaikat, alsó poszton pedig természetesen Cakarunra és Omenakara kell ügyelni, ugyanis mind a kettő borzasztóan fizikális játékos, akik mind testben, mind fizikálisan sok gondot okozhatnak. Dióhéjban ez lesz a feladat tehát védekezésben. Támadásban jó döntéseket kell hoznunk ellenfelünk agresszív védekezése ellen, továbbra is egy csapatban kell dolgoznunk, pontos, gyors passzokkal, az üres helyzeteinket pedig minél jobb százalékban kell értékesítenünk. Nem egyszerű a feladat, de erre készülünk. Dr. Demeter Attila a Szeged elleni mérkőzésen sajnos bokasérülést szenvedett, így ő biztosan nem fog pályára lépni szombaton, de a többiek mind bevethetőek lesznek.”