Széchenyi 2020

Falco KC Szombathely - Egis Körmend 80-87

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend 80-87 (21-14, 26-14, 15-29, 18-30)

Szombathely: Pot 12, Brown 13/3 Kovács B. 8/6, Tiby 10/6, Keller Á. 2,  Sövegjártó 2, Krivacsevics 2, Perl 15, Cowels 7/3, Barac 9.

Körmend: Chambers 16/6, Takács -, Mitchell 15/3, Durázi 13/3, Cakarun 7, Omenaka 15, Edwards 4, Ferencz 14/9, Adams -, Doktor P. 3/3.
 

Milos Konakov : Két totálisan ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben megmutattuk, hogy felkészültünk a Körmendből, keményen játszottunk, 28 pontont tartottuk Őket. Mondhatom, hogy kontrolláltuk a meccset, viszont ami a második 20 percben történt, azt ki kell elemeznünk. Ha megnézzük a statisztikát, jól látjuk, hogy 14 támadólepattanót engedtünk nekik, amiből 20 pontot szereztek. Egyertelműen ez döntött! A második félidőben nem úgy játszottunk, ahogy az elsőben. Szétestünk, elől-hátul energia nélkül játszottunk. A hangulat ismét remek volt, elnézést kérek a szurkolóktól, hogy nem sikerült nyernünk. 


Kocsis Tamás : Mindenki tudta, hogy mekkora téttel bír számunkra ez a mérkőzés, ez az első félidőben meg is látszott. Görcsösek voltunk, erőlködtünk, egyéniesen játszottunk, a Falco okosan játszott és ezt kihasználta. Mi hoztuk azt a formát, mint az előző két mérkőzésen. Se kintről, se büntetőről nem találtunk be. A félidőben semmi különös nem hangzott el, csak annyi, hogy csapatként bízzunk egymásban és akkor lehet esélyünk. Mert ha azt csináljuk, amit megbeszéltünk, akkor van keresnivalónk. A második 20 percben több mint 10 gólpasszt adtunk és a helyezetek, amik ritmusra jöttek, be tudtuk dobni. Utolértük a Falcot, és olyan ritmusban maradtunk, hogy szerencsére meg tudtuk nyerni a meccset. Gratulálok a csapatomnak, és a szurkolóinknak, akik ma is bebizonyították, hogy Ők a legjobbak az országban. Nélkülük ez nem sikerült volna. Számítunk rájuk a Paks ellen is, hiszen ezzel hogy ma itt nyertünk, csak az esélyt adtuk meg magunknak, nem tudom még az eredményeket, de a Paks elleni mérkőzés biztos kelleni fog. Lesz nyilván egy kis ünneplés, kicsit ki kell tisztítani a fejeket, de jövőhéttől a Paksra fogunk koncetrálni és szeretnénk nyolcba kerülni. A Falconak sok sikert kívánok. Úgy gondolom, nem kérdés, hogy ebben a bajnokságban a legmagasabb szintet képviselik. További sok sikert kívánunk nekik. 


Perl Zoltán : Két teljesen ellentétes félidőt játszottunk. Az első félidő a miénk volt, a mi játékunk érvényesült. Nem szabad hazai pályán 20 pontos előnyről kikapni. Meg kell néznünk, ki kell elemeznünk. Sok volt az egyénieskedés, ami nem fér bele. Ez egy jó figyelmeztetés volt számunkra. 


Ferencz Csaba : Úgy érzem, hogy megérdemelten győzött a csapatunk. Tudtuk, hogy a Falco, milyen minőséget képvisel, szerintem a legjobbak a magyar bajnokságban. Mindent megtettünk a győzelemért. Az első félidőben ez nem nagyon jött össze, és nagy hátrányba kerültünk, de a második félidőben megmutattuk, hogy milyen szívünk van, és visszajöttünk a mérkőzésbe. A végén aránylag pontos játékkal sikerült behúznunk ezt a számunkra élet-halál meccset. Nem kérdés, ott akarunk lenni a rájátszásban, és ha ma kikapunk, akkor nem lett volna erre esélyünk. Büszke vagyok a csapatunkra. A másik dolog, hogy számomra ez egy érzelmes meccs volt, de úgy gondolom, hogy megmutattam a pályán, hogy milyen ember vagyok. Nem vagyok rossz ember, mindenki követ el hibát. Én elnézést kérek azoktól, akiket a múltban megbántottam, nem állt szándékomban. Még egyszer mondom, hogy csattanós választ adtam a pályán, hogy milyen játékos vagyok, hogy ki vagyok. Köszönöm a csapatnak, hogy bíztak bennem, köszönöm a szurkolóknak hogy végig itt voltak mellettünk. És persze az edzőnknek is, aki bízott bennem, és játszott rám játékot. Mindenképp egy pozitív napot zártunk ma. Köszönöm mindenkinek.