Széchenyi 2020

Forray Gábor az Egis Körmend új vezetőedzője


Forray Gábor (akit a kosárlabda társadalom csak “Fofó”-nak becéz) immáron 17. éve a magyar élvonalban tevékenykedik. Éveken keresztül az utánpótlás-válogatott, illetve 10 éven keresztül Stojan Ivković szövetségi kapitány munkáját segítette a magyar válogatott csapatánál. 
Ezáltal Ferencz Csaba (aki egyébként a következő szezonban is az Egis Körmend színeiben lép pályára) közelebbről is ismeri leendő vezetőedzőnket????????

„Örülök neki, hogy Fofó csatlakozik a csapatunkhoz. Most egy olyan szezon következik, ami az újjáépítésről fog szólni, minden tekintetben. Ehhez tökéletes lesz Fofó személye, tíz éven keresztül dolgoztunk együtt a válogatottnál, egy nagyon felkészült edzőnek tartom és biztos vagyok benne, hogy segíteni tud a csapatnak, klubnak, jól fogunk tudni együtt dolgozni.”

Fofó 2005-től 15 éven keresztül a kecskeméti kosárlabda sikereiért dolgozott, majd:
- 2020-2021-es szezonban az Arconic-Alba Fehérvár csapatát irányította, akkor az alapszakasz az 5. helyén végeztek. 
- 2021 nyarán visszaigazolt Kecskemétre, ahol vezetése alatt a 2021-2022-es szezonban a Magyar Kupában bronzérmet szereztek, majd egészen az elődöntőig meneteltek a bajnokságban, ahol éppen a mi csapatunk ellen mérkőztek meg a döntőbe jutásért. Nagy párharcban 3-2-re mi jutottunk tovább, a Kecskemét a 4. helyen zárt.
- A 2022-2023-as szezonban a Magyar Kupában a legjobb 4-be jutottak, illetve az alapszakasz 6. helyén tudtak zárni. 
- A 2023-2024-es idényben decemberben távozott a kecskeméti klub vezetőedzői posztjáról és scouterként folytatta munkásságát. 
- 2007-2010-2011-ben utánpótlás, 2022-ben pedig felnőtt szinten az NSO év kosárlabdaedzője díjat kapta.

Fofóval 3 éves kontraktust írtunk alá, melynek fontos kitétele volt, hogy a teljesítményre vonatkozó feltételeinket elfogadta. A klub nem engedheti meg magának, hogy eredménytelensége esetén milliókat fizessen végkielégítésre, az edző ebben abszolút megértő volt és bízik önmagában, az elvégzett munkában és a csapatban annyira, hogy az erre vonatkozó feltételeinket elfogadta. Hosszútávú koncepcióban gondolkozunk, a szabályok változása miatt a fiatalok beépítése is kiemelkedő feladata lesz az edzőnek.

Újdonsült vezetőedzőnk egy részletes nyilatkozatot adott klubunknak az elkövetkezendő szezonnal kapcsolatos elképzeléseiről, melyet ma 17:00-tól olvashattok Facebook-, illetve weboldalunkon.