Széchenyi 2020

Hosszabbítás után 2 pontos siker Kaposváron!

Kometa Kaposvári KK – Egis Körmend 87-89 (17-26, 22-9, 14-16, 21-23, 13-15)

 

Kometa Kaposvári KK: Brown 19/9, Petersen 11/3, Puska B. -, Gabric 18/12, Hughes II 15, Parsons 10, Paár 7/3, Bogdán B. 4/3, Hendlein 2, Halmai 1.

Egis Körmend: Chambers 25/9, Edwards 11/3, Ferencz 3/3, Durázi 17/6, Omenaka 8, Mitchell 12/6, Cakarun 9, Kiss M. 3/3, Balogh M. 1.
 

Ivan Rudez : Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez, sok statisztikai mutató is azt bizonyítja, hogy saját magunk ellen játszottunk, ilyen volt például a büntetődobások százaléka. Vezettünk kilenc ponttal is a hajrához közeledve, lezárhattuk volna a találkozót, ennek ellenére három üres triplát dobhatott az ellenfelünk. Durázi Krisztofer meglepett minket, az ő távoli dobásai kellettek a vendégek győzelméhez. Keményen küzdöttek a játékosaink, a szurkolók kiválóak voltak, a védekezésünk jobb volt az eddigieknél. Amikor hárommal vezettünk az utolsó percben, nem lett volna szabad tripladobás közben faultolni, de ebből is tanuluk, ahogy az összes meccsből. 


Kocsis Tamás : Mindkét együttesnek gratulálok, aki szereti a kosárlabdát, érdemes visszanéznie ezt a mérkőzést. Egyik együttes sem dobott jól, de mindegyik nagyot küzdött, elképesztően fizikális volt az összecsapás. Boldogok vagyunk, hogy nyertünk, mindenki, aki pályára lépett, hozzátett valamit a sikerünkhöz. Nagy fegyvertény, hogy a végén, vesztes helyzetben is volt tartásunk, fel tudtunk állni és hosszabbításra mentettük a meccset. Külön köszönet jár a szurkolóinknak, akik a lefújás után hosszú percekig éltették a csapatot, edzőként és játékosként is ezért érdemes kosárlabdázni. 

Sebastian Aris : Nagyon kemény találkozó volt, mindkét gárda jól teljesített. Egy ilyen mérkőzésen nüanszok dönthetnek, például a kihagyott büntetők, vagy éppen egy extra passz. De szerdán már újra meccsünk lesz, s vissza fogunk térni. 


Durázi Krisztofer : Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, nekünk ez a meccs élet-halál volt, úgy készültünk az egész héten, hogy nincs más esélyünk, csak a győzelem. Aki felment a pályára, mindenki a maximumot tudta nyújtani, s a végén mi jöttünk ki jobban a kulcsszituációkból.