Széchenyi 2020

Naturtex-SZTE-SZEDEÁK-Egis Körmend 74-79

Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend 74-79 (11-21, 28-14, 17-20, 18-24)

 

Naturtex-SZTE-SZEDEÁK: Washington 19/6 Polányi -, Starovlah 12, Bognár K. 11, Roberson 19, Filipovic 2, Person 4, Balogh Sz. 5, Kerpel-Fronius 2, Mayer-

Egis Körmend: Chambers 29/12, Parrish 12/6, Ferencz 4, Moore 11/6, Cakarun 12, Balogh M. -, Kiss M. -, Omenaka 6, Doktor P. 3/3.


Simándi Árpád : Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez! Elképesztő negatív szériában vagyunk, koncentrációs problémáink is vannak, és továbbra is hullámzó a játékunk. Visszajöttünk a meccsbe, és periódusokban megmutattuk, hogy tudunk kosárlabdázni. Keressük az okokat, hogy miért alakulnak így a végjátékok. Úgy dobtunk 74 pontot, hogy rengeteg kihagyott büntetőnk volt, két sikeres hárompontoskísérletünk volt és ismét temérdek labdát eladtunk. Védekezésben mindent megtettünk, de ebből a negatív szériából nem tudunk kijönni. Fel kell emelnünk a fejünket, még keményebben kell dolgoznunk, és akkor jönnie kell a sikereknek is. 


Kocsis Tamás : Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert két alapemberünk hiányában óriásit küzdöttek ma. Az U23-as játékosokkal kellett őket pótolni, de aki ma pályára lépett, az kihasználta a perceit. Egy edzőváltás mindig kétélű fegyver, most mi ebből jól jöttünk ki. Nagyon fontos győzelem volt ez a csapatnak ahhoz, hogy visszajjöjön a hitünk. A mostani bajnokságban egy idegenbeli siker duplán számít, azt gondolom, a végelszámolásnál is sokat fog számítani, hogy ma itt tudtunk nyerni. Sok időnk nincs a gyakorlásra, a Szolnok elleni meccs egy más kategória lesz, de megpróbálunk ott is nyerni. Még fontosabb, hogy azok a dolgok, amiket elkezdtünk gyakorolni, még jobban menjenek, mint a mai napon. Gratulálok a csapatomnak, a Szegednek sok sikert a folytatásban! 


Balogh Szilárd : Nehéz bármit is mondanom egy ilyen meccs után. Hazai pályán nem véthetünk ennyi hibát, gondolok itt a büntetőkre, az eladott labdákra, vagy arra, hogy alig volt hárompontos kísérletünk. Ezeket mindenképpen javítanunk kell, ha nyerni szeretnénk. Ismét voltak jó periódusaink, de a végjáték nem úgy jön ki, ahogy mi szeretnénk. Azon kell dolgoznunk, hogy 40 percen keresztül élesek legyünk, mert ma is megmutattuk, hogy tudunk kosárlabdázni, de ezt ki kell tolnunk 40 percre. Köszönjük a szegedi szurkolók biztatását! 


Ferencz Csaba : Jól kezdtük a meccset, sikerült egy tízpontos előnyt kiharcolni. A Szeged szépen visszajött a meccsbe, a végéig fej-fej mellett haladtunk. Úgy érzem, végig nagyon jól küzdöttünk, ennek is köszönhettük a győzelmünket, valamint Chambers egyéni extra teljesítményének. A Szeged nagyon sok támadólepattanót szedett, ezen javítanunk kell. Egyik csapatnak sem könnyű a dolga egy edzőváltás után. Sokmindent köszönhetünk Antonisznak, sokat köszönhetünk neki és jó volt vele együtt dolgozni, de valami nem működött. Tomi hozott pár változtatást, ami javarészt működik, de nagyon sok munka vár még ránk. Megtettük az első lépést a felé, hogy kijöjjünk a gödörből, gratulálok Tominak az első sikerhez vezetőedzőként!