Széchenyi 2020

Sopron KC- Egis Körmend

Soproni KC - Egis Körmend 86-80 (22-21, 20-18, 21-15, 23-26)

Sopron KC: Joseph 15, Jones 22/3, Valerio-Bodon 10/6, Barnett 18/3, J. Durham 3, Csendes -, Sitku -, Supola -, Shine 7/3, Molnár M. 11/3.

Egis Körmend: Chambers 8, Parrish 10, Kiss M. 1, Moore 26/15, Cakarun 5, Balogh M. -, Omenaka 8, Doktor P. 6/6, Ferencz 10/9, Takács 6.

Kostas Flevarakis : Nagy győzelem volt ez, főleg egy olyan erős ellenféllel szemben, mint a Körmend. Az utóbbi öt mérkőzésből a negyedik siker volt, ami fontos. A problémái ellenére tiszteljük a Körmendet, tudjuk, hogy az ország legjobb csapatainak egyike. Ha külföldiek Magyarországra jönnek, ők az egyik olyan név, amelyet ismernek. A szombati mérkőzésük után erős válaszcsapásra számítottam tőlük, Nekünk is megvannak a gondjaink, Supola edzés nélkül játszott, csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy pályára tud lépni, Durham úgyszintén. Molnár Márton nagyon jó munkát végzett ma az ötös pozícióban, és a többiek is jól dolgoztak. Meg kell érteni, hogy a rotációnk nagyon fontos, mindenkire szükségünk van az elsőtől a tizenkettedik játékosig, úgyhogy gratulálok a játékosaimnak! A Szolnok elleni mérkőzésen a Körmendnek egy bedobott triplája volt, míg a Szolnoknak tizenhét, ma viszont kétszer annyit értékesítettek, mint mi, és jobb százalékkal. Mi uraltuk a lepattanókat, és ez volt a legnagyobb előnyünk.   

Kocsis Tamás : Így nem lehet lepattanózni, ahogy azt mi csináljuk. Hiába védekeztünk többször jól akár huszonhárom másodpercig, az utolsó pillanatokban a lepattanóknál hibáztunk. Húsz pontot kaptunk második esélyből, ötven lepattanót engedtünk, ez a vereségünk oka. Ettől függetlenül a szolnoki mérkőzés után ki tudtunk mászni a gödörből, a vereség ellenére látszottak pozitív dolgok. A negyedik negyedben több lehetőségünk is volt, hogy megfordítsuk a meccset, de rendre hibáztunk, és ezt a Sopron kegyetlenül kihasználta. Bízunk abban, hogy a sérültjeink minél hamarabb visszatérnek, és a rotációnk is a helyére kerül. 


Molnár Márton : Tudtuk, hogy nem lehet kiindulni a Körmend Szolnok elleni mérkőzéséből, hiszen egy jó csapatról beszélünk. Nagyon nehéz meccs volt, az elején sok hármast kaptunk, A félidőben megbeszéltük, hogy mire kell jobban figyelni, és ezt a szünet után több-kevésbé sikerült is megvalósítani, bár voltak hibák. Nagyon örülünk a győzelemnek, a kupa miatt nagyon fontos volt. 


Takács Kristóf : Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, nagyon szerettük volna a győzelmet. Úgy gondolom, az első félidőben még többé-kevésbé kontrolláltuk a mérkőzést, bár ott is voltak labilis pontok, és itt leginkább a lepattanókra gondolok. A második félidőre keményen szerettünk volna kijönni, de ez nem sikerült az elején. A lepattanók nagy mumusok voltak, ötven lepattanót engedni az ellenfélnek az rengeteg. Fontos mérkőzés vár ránk szombaton, amelyet mindenképp meg szeretnénk nyerni.