Széchenyi 2020

Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend 85-87

Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend 85-87 (18-20, 29-18, 14-33, 24-16)

Negyeddöntő, 5. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Praksch Péter Árpád, Györfy Rúben (Dernei Gábor)

Szolnoki Olajbányász: Durham 10/3, Lukács N. 9/3, Barnes 10/6, Szubotics 19, Williamson 13/3, Gavin 17/15, Rudner 2, Révész 2, Pongó -, Gilszki 3/3.

Egis Körmend: Chambers 20/9, Mitchell 12/3, Adams 4, Ferencz 18/12, Omenaka 10, Cakarun 4, Durázi 15/6, Edwards 2, Takács K. -, Doktor P. 2.

 

Gasper Potocnik : Nagyon csalódottak vagyunk, az egész csapat, mindenki nagyon keményen dolgozott a klub sikeréért, beleadtunk mindent, de néha a sport nagyon kegyetlen tud lenni és ma ezt érezzük mi is. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, okosan, kontrolláltuk a játékot, támadás és védekezés szempontjából is, de a harmadik negyed nem kezdődött jól, túl lazák voltunk, és túl sok könnyű kosarat adtunk nekik, amiből önbizalmat merítettek és onnantól fogva még nehezebb lett ellenük játszani, hiszen egy alapból egy nagyon jó csapatról van szó. Elvesztettük teljesen a ritmust, és ugyan visszajöttünk az utolsó 5 percben, de ezeknél a kiélezett meccseknél van, hogy nyersz, és van, hogy veszítesz és ma sajnos a szerencse nem a mi oldalunkon állt. Mindenki a legjobbat nyújtotta a szezon során, de ez a sport. 

Kocsis Tamás : Az elsők között a csapatomat méltatnám, valami elképesztő, ami szív, ami energia, ami koncentrációt ebbe a mai meccsbe beletettek. Az ominózus 51 pontos vereség után az alapszakaszban senki nem gondolta, hogy ez a fagyi még majd visszanyal és tényleg nagyon büszke vagyok minden játékosomra mert minden ciki helyzetben valaki hozzá tudott tenni. Mindig előlépett valaki, aki kosarat tudott dobni, vagy egy jó védekezéssel vagy egy lepattantóval és úgy gondolom, hogy abszolút megérdemelt a továbbjutásunk. Itt meg kell említeni, hogy a Szolnoknak is valószínűleg a 4 között lett volna a helye. Ha nekünk az a december január nem úgy alakul ahogy és ez a csapat előbb összeáll akkor ez a két csapat valószínű nem kerül össze, ebben szinte biztos vagyok, de ez így alakult. Nagyon nagyon örülök a továbbjutásnak, és szeretném megköszönni mindenkinek, aki ezért a csapatért dolgozik, egy tízezres városról beszélünk, tényleg erőn felül teljesítenek a klubirodán, a menedzsment, a játékosok, mindenki rengeteg energiát és munkát tesz abba bele, hogy ez a kis város csapata folyamatosan évről évre ott tudd lenni a legjobbak között. Hiába mondják, egész évben nem szólt másról a sajtó, hogy „Ez a Körmend ilyen gyenge, ez a Körmend olyan gyenge, Ezzel a Körmenddel mi lesz, hova kerülnek” A válaszom az, hogy a 4-be. Ez azt gondolom, hogy egy csattanós válasz mindenkinek és tényleg bízom benne, hogy azért különböző fórumokon, podcasteken egy-egy dicsérő szó elhangzik a játékosaim felé mert abszolút megérdemlik és azzal zárnám, hogy a mindenesünknek Gál Lászlónak, technikai vezetőnknek ma van a születésnapja és ezzel a győzelemmel szeretne az egész csapat boldog születésnapot kívánni. 

Bojan Subotic : Nehéz bármit is mondani a mai meccs után, mindenki nagyon csalódott, keményen dolgoztunk az elmúlt 10 hónapban és úgy vélem, hogy mindenki másnál jobban megérdemeltük volna, hogy az elődöntőben játszunk. Több mint harminc percig mi uraltuk a játékot, minden a kezünkben volt, de aztán az ellenfél dobott néhány könnyű kosarat, néhány 3ast és megfordították a játékot. Megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy harcoljunk, hogy megnyerjük a mérkőzést és a végén meg is volt a lehetőségünk, de nekik sikerült kosarat dobniuk, nekünk nem és ez a vége. Ez a karrierem egy legnehezebb veresége, mindenki nagyon szomorú, most kell egy kicsit pihennünk kell és gondolkoznunk a továbbiakon. 

Ferencz Csaba : Megmondom őszintén nagyon nehéz mit mondani, nagyon boldogok vagyunk és nagyon büszke vagyok a csapatra. Konkrétan csodát vittünk véghez, pont a Szolnoktól kaptunk ki az alapszakaszban amikor mindenki azt mondta, hogy ennyi volt a szezon, nem jutunk a 8-ba és nem tudom, hogyan, de sikerült beverekednünk magunkat a 8-ba, már az is hihetetlen volt most pedig a Szolnokkal játszottunk egy olyan párharcot, ami szerintem életem legdurvább és legkeményebb, legfizikálisabb párharca volt. Egy ilyen jó csapat ellen sikerült 4-be jutni ez egyszerűen hihetetlen és hát remélem, hogy ez a játék, amit itt az utóbbi időben csináltunk ez megragad és szépen tudjuk ezt tovább vinni. Itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki mellettünk állt eddig is és remélem ezek után is mellettünk fog állni, és a szurkolóinknak, akik állandóan fantasztikus hangulatot csinálnak mindenhol. Külön szeretnék gratulálni az edzői stábnak hiszen kaptak hideget meleget december január környékén és úgy gondolom, hogy most beigazolódott az, hogy igen is jó edzés és nagyon durva munkát végeztek. Nagyon nehéz helyzetben kapták meg ezt a csapatot és bevezették az egész csapatot a 4-be, gondolom, hogy ezt nem is kell tovább kommentálnom, remélem, hogy ez a jó játék kitart a továbbiakban és ha már egyszer itt vagyunk a legjobb 4-ben akkor szeretnénk döntőt játszani ismét. Gratulálok a Szolnoknak mert ma egy kicsit szerencsénk is volt, ezt is hozzá kell tenni, rettentő fizikális párharc volt mind a két csapat a maximumot nyújtotta és nagyon odatette magát, szerintem ez benne lesz a történelemkönyvekben. Tudom, hogy nagyon rossz érzés kiesni a 4-ből, de minden jót kívánok nekik és kívánom, hogy szerezzék meg a lehető legjobb pozíciót a továbbiakban.