Széchenyi 2020

9 ponttal felülmúltuk a Paksot

Egis Körmend - Atomerőmű SE 101-92 (34-24, 24-21, 29-23, 14-24)

Alsóházi rájátszás, 4. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Goda László, Frányó Péter, Minár László Balázs (Herczeg Ágoston)

Egis Körmend: Basic 13/3, Morgan 19/6, Takács 16/6, Tolbert 21/3, Konate 22/6. Csere: Ferencz -, Djogo 7, Doktor -, Kiss 3/3.

Paks: Ihring 19/12, Clarance 20, Géringer 6/6, Nicholson 22, Wooten 8. Csere: Kucsora 7/3, Eilingsfeld 4, Knowles 4, Sövegjártó -, Dorogi 2.

Ihring büntetőivel indult a találkozó, Takács mutatott be egy 2+1-es akciót, Wooten zsákolt hatalmasat. Tolbert triplájára Ihring felelt, Konate fejezett be egy gyorsindítást, Wooten is csinált egy 2+1-et (8-10). Takács verte meg Géringert, Ihring zsákolt, Konate és Wooten váltott kosarat. Basic tört be remekül, Clarance kettesére Morgan felelt, Takács küldte helyére a büntetőit, Konate zsákolása után kért időt Sebastjan Krasovec (20-16). Nicholson törte meg az Egis Körmend lendületét, Eilingsfeld jelentkezett egy tempóval, Takács egy triplát is bedobott. Doktor találta meg Tolbertet a festékben, Konate hármasával már nyolc ponttal megléptek a hazaiak. Knowles közelről volt eredményes, de Takács távolról válaszolt, Tolbert Knowles technikaija miatt három büntetőt küldött a helyére. A negyed két paksi büntetővel ért véget. 34-24

Nicholson szerzett négy pontot egyhuzamban, Kocsis Tamás hamar időt is kért. Morgan süllyesztett el egy hármast, Géringer azonnal válaszolt, Tolbert zsákolt. Kiss a sarokból célzott pontosan, Wooten egy pontot a vonalon hagyott, Clarance zsákolt. Morgan dobta be a büntetőit, Ihring szórt egy triplát, Clarance tempója után kért ismét időt az Egis Körmend (44-39). Konate rángatta meg a gyűrűt, Ihring egy üres hármast vágott be, Takács csak az egyik büntetőjét dobta be. Konate és Tolbert kosaraival megint meglépett a Körmend, ezért a Paks időt kért. Tolbert a plusz egyet is mellé tette, Morgan második esélyből szerzett egy duplát, Konate büntetett meg egy rossz védekezést. Clarance törte fel a hazai védelmet, a félidőt Morgan két és Eilingsfeld egy pontja zárta. 58-45


Knowles dobott be két büntetőt, Morgan dobott újabb triplát, Konate büntetett egy eladott labdát, majd hármasa után magához hívta játékosait Sebastjan Krasovec (66-47). Nicholson és Clarance kosaraivál állította meg a vérzést az ASE, Basic azonnal berámolt egy triplát. Nicholson és Konate váltott kosarat, Clarance tört be, Morgan villant megint. Ihring triplája után Takács talált be második esélyből, Morgan egy büntetőt elrontott (76-58). Mezőnyből javított, amivel Dorogi kettesére felelt, Djogo kosarával 20 pont választotta el a feleket, Tolbert duplája után kért időt ismét a Paks. A negyed utolsó három percében csak minimálisan tudott hátrányából faragni a Paks, így is nagy előnyből várta a záró etapot az Egis Körmend. 87-68

Nicholson és Kucsora dupláival indult a negyedik negyed, Clarance ziccere után kért időt a Körmend. Djogo kettesére három ponttal felelt Géringer, Nicholson egy nehéz dobással hozta fel 10 pontra a Paksot. A légiós két büntetőt is a helyére küldött, Basic csak egyet, Nicholson viszont nagyon elkapta a fonalat. Basic tört be, Eilingsfeld dolgozott remekül a festékben, Clarance eladott labdáját Tolbert büntette, de a túloldalon zsákolt egyet. Basic 2+1-es akciója visszaállította a közte 10-et, innen pedig már nem volt visszaút a Paks számára, a Körmend fontos győzelmet aratott. 101-92

Hazai edző nyilatkozata 
Kocsis Tamás : Én úgy gondolom, hogy három negyeden keresztül majdnem tökéletesen játszottunk, talán azért nem, mert a védekezésünk most sem működött tökéletesen, de meg megcsináltuk az előnyünket, okosan játszottunk. Sajnos az utolsó negyedben visszaengedtük a Paksot, de helyén volt a szívünk és sikerült nyerni. Ez egy elképesztően fontos győzelem volt, úgyhogy gratulálok a csapatnak. Három idegenbeli meccs vár most ránk, megpróbálunk idegenben is elhozni egy-egy pontot. 

Vendég edző nyilatkozata 
Sebastjan Krasovec : Először is gratulálok a Körmendnek. Túl lazán kezdtük a meccset, és még a második félidőt is rosszul indítottuk. A Körmend elment 20 ponttal, visszaküzdöttük magunkat, de sajnos késő volt már. 20 pontos hátrányban kevés esélyünk volt meccset nyerni, de mindent elkövettünk. Nincs időnk ezen szomorkodni, jön a következő meccs, előre kell tekintenünk a Kecskemét elleni meccsre. 

Hazai játékos nyilatkozata 
Malik Morgan : Tudtuk, mi a tétje a meccsnek. Az elejétől kezdve fontos volt a győzelem, szerintem jó energiával léptünk pályára és a szurkolók is jó hangulatot teremtettek. Ma csapatként játszottunk és a legjobb tudásunk szerint kosaraztunk. Fontos győzelem volt, jó morállal vágunk neki a következő meccsnek. 

Vendég játékos nyilatkozata 
Kassim Nicholson : Gratulálok a Körmendnek, szerintem ma támadásban és lepattanókban sok lehetőséget adtunk nekik. A második félidőben kezdtük el a saját játékunkat játszani, de már késő volt. Ez döntötte el a meccset.