Széchenyi 2020

A Kecskemét nyerte a playout 1. fordulóját

Egis Körmend - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 74-80 (17-25, 11-15, 28-24, 18-16)

Alsóházi rájátszás, 1. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Fodor Attila, Földesi Ádám (dr. Gincsai János Péter)

Egis Körmend: Basic 17/9, Takács K. 4, Djogo 6, Morgan 4, Konate 19. Csere: Doktor P. 6/6, Ferencz 8, Durázi 8, Schmera -

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik 16/6, Ivkovic -, Wittmann 15/6, Kucsera 11/9, Karahodzsics 12. Csere: Bogues 14/3, Dramicsanin 6/3, Tóth B. 6/6, Körmendi -.
 

Konate büntetőjével az első percben a Körmend szerzett vezetést. Erre Karahodzsics gyorsan válaszolt, de ezt követően még 5-2-re elszakadt a házigazda. A Kecskemét Sinik és Tóth Barna tripláival ragadta magához a kezdeményezést. A Körmend kétszer felzárkózott egy-egy pontra (10-9, 11-10) Takács és Konate révén, de fordítani nem tudott. Karahodzsics négy pontjával ismét elszakadt a KTE. Amikor Sinik és Bogues is betalált, 20-13-nál már hazai időkérés állította meg a játékot. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, Dramicsanin triplájával 23-13-nál először nőtt 10 egységre a differencia. Érdemben már nem változott a különbség. A negyedet Ferencz duplája zárta, amivel 25-17-re alakította az állást.

A második etap több fordulatot tartogatott. A szakasz elején Basic triplájával 27-20-ra jött vissza a Körmend. Ez volt a hazaiak első és egyetlen sikeres távoli dobása az első 20 percben. A folytatásban nyílt esélyük, hogy ennél is közelebb kerüljenek a riválisukhoz. Ezzel nem tudtak élni, amit megbüntetett a Kecskemét. Tóth Barna és Wittmann hármasaival 33-20-ra ugrottak meg. Időkérést követően igyekezett rendezni sorait a Körmend. A félidőig 11 pontig jutó Konate és Morgan 8-0-s futást vezényelt, így 33-28-ra szépített a házigazda. Másfél perc volt a félidőből, amikor Wittmann megtörte a KTE hosszabbra nyúló kosárcsendjét. Kucsera hármasával pedig újra 10 egységre ugrott a különbség. A 40-28-as félidei állást az ekkor már 8. pontját szerző Bogues büntetői alakították ki.

--

A harmadik negyed elején Kucsera egy triplával erősítette meg a Kecskemét fölényét. 43-28-nál a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét regisztrálhattuk. Konate szerezte az első körmendi találatot a harmadik etapban. A különbség 13-16 pont között látszott állandósulni. A negyed feléhez érkezve a Körmend 54-38 után tudott ennél közelebb kerülni. Amikor Basic triplája célt ért, 54-43-nál 11 pont választotta el a feleket. A folytatásban Basic büntetőivel és Durázi duplájával 56-48-nál a második negyed hajrája óta először faragta ismét egyszámjegyűre a hátrányát a házigazda. Ekkor még két perc volt a negyedből. Továbbra is Basic húzta a Körmend szekerét, egymaga 14 pontot szerzett ebben a periódusban, az újabb triplájával 60-53-nál teljesen nyílt lett a találkozó. Különösen, hogy a negyed hajrájában 2+1-es helyzetet is értékesített (62-56). Az utolsó másodpercekben azonban Sinik szemfülesen használta ki a hazai védők figyelmetlenségét, így végül 64-56-ról érkezett el a záró etap.

A negyedik negyed elején folytatódott a hazai felzárkózás, Doktor hárompontosával 64-59-re szépített a Körmend. A folytatásban Djogo büntetőivel 66-61-nél ismét mindössze 5 egység választotta el a feleket. Azóta már tudjuk, hogy ez volt a második félidő legkisebb különbsége. Kucsera és Wittmann tripláival, illetve Bogues büntetőjével kevesebb mint három perc alatt visszaugrott a nagyobb kecskeméti előny. Egészen pontosan 73-61-re szakadtak el a vendégek. A Körmend mindent megtett, hogy tartsa a lépést. Konate, Durázi és Ferencz 73-67-re hozta vissza a hazaiakat. Erre Wittmann felelt, de Doktor triplájával 75-70-nél ismét visszaért 5 pontra a Körmend. Az utolsó két percben Dramicsanin és Bogues büntetőivel 78-70-re elszakadt a KTE. A 80-74-es végeredményt pedig Durázi két találata és Kucsera büntetői alakították ki.

Edzői értékelések:

Stojan Ivkovic, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét:
Egy furcsa világban élünk, hiszen az ilyen érzelmi töltetű meccsek inkább a “play-inbe” valók. Szeretném a körmendieknek üzenni, hogy Körmend nélkül nincs magyar kosárlabda. Nálunk is voltak problémák. Össze kell fogni, és nem külső dolgokkal foglalkozni. Nálunk is hiányzott egy ember, a Körmendnél is, de mi egy kicsit összeszedettebbek voltunk. Én abban bíztam, mikor nem cseréltünk játékost, hogy helyén van a szívünk, mindenki kötődik a klubhoz, a városhoz. Amikor kell, akkor itt lesznek akár fél lábbal is, és megtesznek mindent. Ez egy kicsi lépés nekünk, de nehéz a helyzetünk mert az első 5 meccsből 4-et idegenben játszunk. A Körmendnek nagyon sok sikert és sérülésmentes folytatást kívánok.

Kocsis Tamás, Egis Körmend:
Gratulálok a Kecskemétnek, mert jobban játszott. Mi egy nagyon rossz napot fogtunk ki. Küzdöttünk, hajtottunk, megpróbáltunk mindent. Kicsúsztak a labdák a kezünkből, a szerencse sem állt mellénk. Nyilván az első félidő botrányosra sikeredett, de a második félidőben megtettünk mindent. Van még 9 meccs, nem adjuk fel és küzdeni fogunk a végsőkig.