Széchenyi 2020

A Paks csapata következik


A Sebastjan Krasovec által vezetett atomvárosiak mindhárom playout mérkőzése sikerrel végződött, legutóbb az OSE Lions együttesét győzték le idegenben (90-97).

Sebastjan Krasovec:
“Körmenden sosem egyszerű nyerni, kemény idegenbeli mérkőzés vár ránk, tehetséges csapatunk van, sok olyan játékossal, aki képes megszórni magát. Csapatként kell funkcionálnunk, fent kell tartanunk a kémiát és az energiát, amit az elmúlt négy mérkőzésen mutattunk. Végre szinte teljesen egészséges a keretünk, ez megkönnyíti a dolgunkat, nehéz helyzetben voltunk a válogatott szünet után és a playout előtt. Még nagyon messze van a bajnokság vége, szoros a tabella, egy-egy mérkőzés döntően befolyásolhatja egy csapat sorsát, ezért csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk. Nehéz dolgunk lesz, de nem feltartott kézzel utazunk Körmendre.”

A kiváló formában érkező Ase legeredményesebb játékosa a szezon közben igazolt svéd válogatott hátvéd Elijah Clarance,aki az alsóházi küzdelmek során átlagban 24,6 ponttal járul hozzá csapata eredményességéhez. A nemrégiben visszatért Eilingsfeld János személyében egy válogatott játékossal is bővült a tolnaiak kerete, így a palánk alatt is extra teljesítményre lesz szükség játékosainktól. A játévezetők Goda László, Frányó Péter, Minár László Balázs (Herczeg Ágoston) lesznek. A mérkőzést követően 3 idegenbeli fordulóval (Oroszlány, Kecskemét, Szeged) folytatódik majd a playout, legközelebb a Kaposvárt fogadjuk hazai pályán május 11-én szombaton.

Kocsis Tamás:
“Kaposváron nagyon rossz első félidőt játszottunk, a másodikban már jobban működött a pick and roll-védekezésünk és vissza tudtunk jönni a meccsbe, volt karaktere a csapatnak, ez nagyon fontos. 82-79-nél több lehetőségünk is volt fordítani, de öt dobást is elrontottunk, amit a Kaposvár kihasznált, megérdemelten nyertek. Most a Paks következik, akik a legjobb kerettel rendelkeznek a playoutban, erős csapat, főleg amióta Eilingsfeld visszatért. Remek formában vannak, 110%-ra van szükségünk ahhoz, hogy hazai pályán sikerüljön nyerni, nyilván ez a célunk, meg fogunk érte tenni mindent.”
Hajrá, Egis Körmend!