Széchenyi 2020

A Pécs nyerte a rájátszásért folytatott küzdelmet

NKA Universitas Pécs - Egis Körmend 92-75 (25-28, 30-8, 16-20, 21-19)

Bajnokság, 26. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Goda László, Frányó Péter, Horváth Csongor Béla (Farkas Zoltán)

NKA Pécs: Nikolics 28/9, Kovács P. 3, Herger -, Manjgafics 26/6, Durmo 20. Csere: Benke K. -, Rátgéber -, Scherer 3/3, Lados -, Kerpel-Fronius G. 3, Walker 9/3, Henry -.

Egis Körmend: Basic 6/6, Takács K. 9/3, Djogo 16/3, Tolbert 21, Konate 2. Csere: Morgan 5, Doktor P. -, Ferencz 11/9, Durázi 3, Schmera -, Kiss M. 2.

 

Tolbert kihagyott triplájával indult a találkozó, majd Djogo támadólepattanója után az amerikai zsákolásból szerezte meg a mérkőzés első kosarát. Az ellentámadásból Nikolics hibázott, a túloldalon Takács pontosan célzott távolról. A pécsiek első kosarát Manjgafics szerezte másfél perc elteltével. A vasiak maradtak a kezdeményezőbbek, a negyedik percben Konate zsákolása után 14-7-re vezettek. A hazaiak Walker beállásával kaptak új lendületre, de továbbra is a vendégeknél volt az előny. A 8. percben Scherer hárompontosa után újra egy kosár volt a távolság a felek között, 20-22-t mutatott az eredményjelző. A pécsieknek mégsem jött össze az egyenlítés, az első negyedet három ponttal nyerték a vendégek (25-28).

A második negyedben aztán nem kellett sokat várni arra, hogy az NKA kiegyenlítsen, sőt a vezetést is átvegye. Manjgafics mindkét büntetőjét a helyére küldte, majd Durmo zsákolása után 29-28-ra már a hazaiak vezettek. Kiss és Tolbert kosaraival újra a Körmend vezetett, de sokáig nem örülhettek, Manjgafics újabb pontjai után az NKA volt előnyben. A forgatókönyv nem változott, a negyed közepén 40-36-ra a pécsiek vezettek Nikolics kosara után. A Körmend azonban ezen a ponton megállt támadásban, a hazaiak pedig ennek köszönhetően elkezdték növelni előnyüket. Egészen elképesztő rohanást produkáltak a hazaiak a hátralévő öt percet 15-0-ra nyerték, így a félidőben már kellő távolságban voltak a vasiaktól (55-36).

--

Walker duplájával indult a második félidő, amire az ellentámadásból Djogo válaszolt. Ferencz kosaraival kapaszkodott a Körmend, de igazán közel nem tudtak kerülni. 15 pont körül, magabiztosan vezetett a hazai csapat. A negyed közepére aztán Basic triplájával, majd Tolbert zsákolásával visszajött 10 pontra a vendég együttes, ekkor 61-51 állt az eredményjelzőn. Több elhibázott támadást követően Djogo kétpontosával jött fel 61-53-ra a Körmend. A negyedet aztán megnyomta az NKA, Kovács és Durmo is betalált, ráadásul a negyed vége előtt még Nikolics triplája is időben ért célba (71-56).

A Körmend nem akart leszakadni, 7-0-val kezdte a záró etapot, így újra nyílt lett a találkozó. Két és félperc kellett az NKA-nak, ekkor Walker szerezte meg a hazaiak első kosarát. Basic eladott egy labdát, ezt kihasználva pedig Manjgafics jelentkezett egy triplával. 76-63-nál megakadtak a csapatok támadásban, mindkét oldalon sok volt a hiba. A 35. percben Nikolics törte meg a kosárcsendet, aki a büntetővonalról talált be. Nikolics aztán egy duplát, majd egy triplát is a helyére küldött, amivel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. 83-63-ra vezettek a pécsiek, és már csak négy és fél perc volt hátra a találkozóból. A mérkőzést végül a hazaiak simán nyerték, és megszerezték az alapszakasz hatodik helyét, míg a Körmend idén már csak a biztos bennmaradásért játszhat (92-75).

Nyilatkozatok ezen a linken: https://fb.watch/r93kI9906Z/

Fotó: hunbasket.hu