Széchenyi 2020

A hűség városába utazunk

Idegenbeli utazással folytatódik számunkra a bajnokság 16. fordulója, méghozzá egy nagyon jó formában lévő csapathoz, a Sopron KC-hez látogat együttesünk.
Október közepén, a még Bors Miklós vezette riválisunk ellen nagy különbségű győzelmet (93-56) aratott csapatunk, az elvárt jó eredmények pedig ezt követően is elmaradtak a soproni csapatnál, így több módosítást is végrehajtottak a csapat háza táján.

A 9. fordulóban a Zalaegerszeg elleni vesztes meccsüket követően a volt körmendi és szolnoki vezetőedző, Gašper Potočnik bevetésével erősítettek. Ezentúl nemrég váltak meg egyik meghatározó játékosuktól, Amorie Archibaldtól- akit az észt-lett ligából igazolt Anthony Mathis pótolt, illetve center poszton is cseréltek, Nick Banyard helyett a Bundesligából érkezett elefántcsontparti származású Amadou Sidibe erősíti a klubot.

Jól áll a szénája a Sopronnak, az elmúlt 5 meccsükön 5 győzelmet könyvelhettek, így az alsóházból mostanra a tabella 6. helyére küzdötték fel magukat, 78.5-ös dobott és 80.7-es kapott pontátlaggal. Ehhez a legtöbbet irányítójuk, David Nichols tesz hozzá, közel 20-as pontátlaggal és 22.6-os VAL teljesítményindexével.
Ezek után tehát a soproni klub nem éppen könnyíti meg a jelenleg hiányzókkal küzdő klubunk helyzetét, viszont ezúton is köszönjük azon szurkolóinknak, akik a rossz időszak ellenére is kiállnak a klub mellett és hisznek ebben a csapatban. Izgalmas, küzdelmes mérkőzésre számíthatunk, az biztos.

A meccs este 6 órakor kezdődik a soproni Novomatic Arénában, Goda László, Györfy Rúben, Major Ádám fogják a mérkőzést vezetni. A meccset szokásosan a mindigTV GO élő adásban közvetíti, melyhez “Hunbasket” előfizetés szükséges.

— linkek —
Jegyzőkönyv: https://hunbasket.hu/merkozes/x2324/hun/hun_24751
Németh Levente másodedzőnk a meccs előtt:
https://youtu.be/uZ8D8mM7VGM?si=ZtpAyKt1rggrKzMB