Széchenyi 2020

A nehéz felkészülés ellenére is nyernénk az Alba ellen

Talán nem túlzás, ha az idei szezonban már az összes mérkőzést “sorsdöntőnek” címkézzük, hiszen jelenleg a 6. illetve a 14. helyezett között csupán 2 győzelemnyi különbség van. Szinte bárki játszhat bármit bárkivel.

Az idei Arconic-Alba Fehérvár hasonlóan ütőképes együttes, mint a tavalyi ezüstérmes csapatuk, a bajnokságban egyszer kaptak ki a Falcotól és egyszer a DEAC ellen (a hosszabbításban). A VAL teljesítményindexeket tekintve az Alba 3 játékost is ad a ranglista TOP20-ba, név szerint volt légiósunk, Siyani Chambers (24.5 VAL), illetve Jordan Barnett (23.95 VAL) és James Dickey (22.56 VAL) erősitik a ranglistát. A fehérvári csapat így most stabilan a 2. helyen áll a tabellán.
A fehérvári vezetőedző, Alejandro Zubillaga Jimenez két változtatást hajtott végre a szezon közben. Kris Martin helyére Anthony Robertset hozta a francia elsőosztályból 1-2-es posztra, illetve Fazekas Mátét szerződtették Kaposvárról, center posztra.

A győzelemhez elengedhetetlen lesz a hibátlan védekezés, hiszen bár Zalaegerszegen sikerült 110 pontot dobni, a 101 kapott pont még mindig hiányosságokra mutat, ahogy ezt a több mérkőzésen is elszenvedtük. Szintén elengedhetetlen lesz a hazai pálya előnye, és az a bizonyos 6. ember szerepe, de ezzel még nálunk szerencsére sosem volt még probléma.

A sípmester szerepét Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs és Pozsonyi László fogják betölteni, Bognár Tibor ellenőrzése alatt.
Hajrá, Egis Körmend!