Széchenyi 2020

Az alapszakasz legfontosabb győzelméért szállunk harcba szombaton

Az Oliver Vidin vezette NHSZ-Szolnoki Olajbányász érkezik Körmendre a hétvégi fordulóban. Ez a mérkőzés a rájátszás szempontjából nagyon komoly téttel bír, hiszen ha nyerünk, akkor fél lábbal már a rájátszásban vagyunk. Ahhoz pedig, hogy meg is előzzük őket a tabellán legalább 7 pontos győzelemre lenne szükség.

Viszont ez nem lesz könnyű feladat feladat, hiszen a felkészülésünk ismét nem zökkenőmentes:
Duró, Kiss és Malik hétfőn megfázásos megbetegedést jelentettek, így ők a felépülésig az edzésen nem vesznek részt. Ezentúl Lovre kisebb vádliproblémákkal küzd. Innen is miharabbi felépülést kívánunk mindenkinek.

Visszatérve az ellenfélre, pár módosítást hajtott végre a Szolnok a legutóbbi meccshez képest: Miodrag Rajkovic vezetőedző helyére először Szarvas Gábort, majd 3 héttel ezelőtt Oliver Vidin szerb mestert jelölték ki vezetőedzőnek. Játékosposztokon Jr. Clay helyett Strahinja Jovanovicot igazolták irányító pozícióra, ezentúl Emmanuel Little távozott, Anthony Durham pedig érkezett hátvéd posztra. A legeredményesebb játékosuk Demajeo Wiggins, meccsenkénti 14.25 ponttal, a leghatékonyabb pedig Dustin Thomas 19.8-as VAL átlaggal.

A Tisza-parti csapat az előző egymás elleni meccsen az első negyedben 12 pontos előnyt alakított ki, amit Ferencz Csaba 20 pontos extrájával sem tudtunk ledolgozni, így végül 6 ponttal tudtak nyerni. Idén egyébként 3 alkalommal győztek idegenben, utoljára január 24-én a DEAC otthonában, így remélhetőleg a hazai pálya és az atmoszféra adottságai is meg fogják nehezíteni a dolgukat.

Aki nem rendelkezik bérlettel, annak javasuljuk, hogy online elővételben váltsa meg jegyét a szombati találkozóra, hiszen kiemelt mérkőzésről van szó, előfordulhat, hogy a megszokottnál hosszabb sorok alakulnak ki a jegypénztároknál, illetve azt sem szeretnénk, ha valamely fanatikus szurkolónk az esetleges teltház miatt nem jutna be a mérkőzésre.
Online jegyek: https://jegymester.hu/.../egis-koermend-nhsz.../8267895?
Kapunyitás: 17:00
Mérkőzés: 18:00
A meccset Dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs és Dr. Németh Patrik vezeti, az ellenőri teendőkért Forrai Sámuel fog felelni, a mérkőzést a mindigTV GO élőben közvetíti.

A tét tehát hatalmas, mindenki támogatására számítunk!
Hajrá, Egis Körmend!