Széchenyi 2020

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK

Helyosztó, 3-4-ik helyért, 2. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok szombat 18:00.
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Frányó Péter (Bognár Tibor)

Körmend: Doktor - Mitchell - Adams - Ferencz - Omenaka

Zalaegerszeg: Trice - O'Reilly - Keller - Csuti - Osztojics
 
A mai napon a bajnokság utolsó hazai mérkőzése következik, ahol kötelező a győzelem ahhoz, hogy életben maradjanak az éremszerzési esélyeink. Ha December környékén megkérdezzük a legvérmesebb Körmend fanatikusokat, valószínűleg nem sokan tippeltek volna arra, hogy a csapatunk éremért fog küzdeni a bajnokság utolsó szakaszában. Antonis Constantinides távozása után, Kocsis Tamás kinevezésével egy eredményesebb időszak kezdődött, és bár kis idő kellett, hogy összerázódjon a csapat, végül sikerült megtalálni a működő stratégiát, annak ellenére, hogy folyamatosan sérülések tizedelték a körmendieket. És itt állunk most, a bronzérem kapujában, amihez, sajnos két győzelmet kellene abszolválni, egyet most itthon, egyet pedig adott esetben Zalaegerszegen. 
Nem lesz könnyű feladat, de az egész éves kemény munkának lehetne egy szépen csillogó érem a gyümölcse, szurkolják hát a csapatnak, a Körmend mi vagyunk!

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Az első mérkőzésen nagyon jól kezdtünk, kiválóan védekeztünk, koncentráltak voltunk, sok labdát szerzetünk amiből tudtunk dobni könnyű kosarakat és jó ritmusban támadtunk, kontrolláltuk az első félidőt. A harmadik negyed volt a fordulópont, ott valami megtört főleg védekezésben hiszen rengeteg pontot kaptunk. Az első félidei teljesítményünket szeretnénk állandósítani hazai pályán, mert csak ez vezethet eredményre, a védekezés lesz a kulcs, célunk, hogy kiegyenlítsük a bronzcsatát. A keret nagy valószínűség szerint ugyan az lesz mint Zalaegerszegen.

Sebastjan Krasovec, Zalakerámia ZTE KK: Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Körmenden, erős hazai pályájuk van, nagy szurkolótáborral. Az első mérkőzésen is voltak veszélyes szituációk, jobban kell kezdenünk, mint akkor. Fel kell vennünk a versenyt fizikálisan és mentálisan is, védekezésben fontos lesz elkerülnünk a könnyű kosarakat és az üres triplákat. Smith nem fog a rendelkezésemre állni sérülése miatt, mindenki más bevethető lesz.