Széchenyi 2020

Egy kiszámíthatatlan oroszlányi együttest fogadunk a hétvégi fordulóban

Váradi Kornél együttesét győznénk le a bajnokság 22. meccsén, azt a csapatot, amely mintha kezdene magára találni az elmúlt eredményei alapján. Az előző fordulóban 18 ponttal verték a Szolnokot, előtte pedig a Kecskemét hazai pályáján tudtak eredményesek lenni.

Az Oroszlány idén többször is végzett módosításokat: Januárban Simon Petrov helyett Váradi Kornél vezetőedzőnek adtak bizalmat, illetve februárban hármas posztra igazolták Shamiel Stevensont, aki eddig beváltotta a Közép-Dunántúli klub hozzá fűzött reményeit: 2 lejátszott meccsén 15.5 pontot és 9 lepattanót átlagolt. A szerdai napon menesztették Avelon Luke John Junior légiósukat, aki 7 mérkőzésen 7,9 pontot átlagolt.
A tabella jelen állása szerint klubunk az 5., az oroszlányi brigád pedig a 13. helyen áll. Érdekesség, hogyha amennyiben csak az elmúlt 5 mérkőzés eredményeit vennénk csak figyelmbe, úgy együttesünk a 3., az OSE csapata pedig a tabella 6. helyéről készülhetne a mérkőzésre. Az oroszlányiak legjobbja Kyle Riddley(11), aki 19.7 pontjával és 22.7-es VAL mutatójával nagyban hozzájárul a klub felsőházi álmainak dédelgetéséhez.

Kocsis Tamás, a BB1.hu-nak:
“Bizonyos szempontból nem jött jól ez a hosszabb szünet, míg bizonyos szempontból pedig jól jött. Jó szériában voltunk, ilyenkor soha nem jó kiesni a ritmusból, viszont több sérültünk is volt, akiknek ez egy lehetőség volt arra, hogy felépüljenek. Már csak az a kérdés, hogy ez kinek sikerült és kinek nem. Az Oroszlány jön hozzánk, akik úgy gondolom, hogy nem a megfelelő helyet foglalják el a tabellán, és biztos vagyok benne, hogy ők is többet vártak maguktól a szezonban, de így is egy győzelemre vannak csak a hetedik helytől. Biztosan úgy fognak Körmendre jönni, hogy nyerni akarnak, és nyilván hazai pályán nekünk sem lesz más a célunk. Ezt a meccset nekünk be kell húzni, bármilyen keret is álljon a rendelkezésemre. A nyolcba jutás szempontjából ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz.”
A holnapi esti mérkőzés bírái Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc, Földesi Ádám (Ellenőr: Téczely Tamás) lesznek.

5 forduló van már csak az alapszakaszból, így jöjjön egy kis számolgatás:
Abban az esetben, ha szombaton a Szolnok a Kecskeméttel, a Debrecen pedig a Falcoval szemben elveszíti a mérkőzését, úgy együttesünk az OSE esetleges legyőzésével a 3. helyre fog kerülni a nagyon sűrű tabellán (ahol a 3. és a 14. helyezett között csupán 4 győzelem különbség van).
Nagyon izgalmas, küzdelmes mérkőzésre számítunk, ahol nem kérdés: Győzni kell!