Széchenyi 2020

Eredményesebbnek bizonyult a Falco csapata

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 65-101 (21-19, 11-24, 19-28,14-30)

Bajnokság, 12. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Ádám József (Páli dr. Kálmán)

Körmend: Morgan 10/6, Durázi 2, Takács 7, Ferencz 5/3, Tolbert 13. Csere: Sylla 5, Geröly 3/3, Schmera 2, Kiss M. 2, Herczeg -, Djogo 16/3.

Szombathely: Pongó 14, Tanoh Dez 10/3, Benke 12/9, Tiby 18/6, Keller 5/3. Csere: Verasztó 3/3, Jordano 11/9, Krivacevic 4, Takács -, Pot -, Perl 18.


Nyilatkozatok:
Kocsis Tamás, Egis Körmend:

Először is gratulálok a Falconak, nagyon jól játszottak, megérdemelten nyertek nyilvánvaló, hogy a mi részünkről ez gyalázatos volt, tehát hogy teljesen mindegy, hogy hányan vagyunk kik vagyunk, az utcáról szedünk-e össze tíz embert, így nem lehet kosárlabdázni. Ez az én felelősségem, én raktam össze ezt a csapatot, én készítettem fel őket, úgyhogy tényleg szeretném, ha a játékosokat nem bántaná senki, ez az én felelősségem, úgyhogy nagyon sajnálom, hogy ez történt. Nagyon rövid időnk van a következő mérkőzésünkig, fel kell készülni, tehát ki kéne jönni ebből a nagy pofonból, hiszen nagyon fontos meccs lesz számunkra.

Milos Konakov, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely:
Köszönöm a gratulációt, nagyon büszke vagyok a csapatomra, és én is gratulálni szeretnék a csapatomnak, hiszen az elsőtől az utolsó pillanatig érvényesíteni tudtuk a taktikánkat, a 3. negyedben jó munkát végeztünk a védekezésben. Ez kérdés nélkül csapatjáték volt, és ezért szeretnék gratulálni a csapatomnak, de ahogy az utóbbi meccseken mindig elmondtam, úgy ez is csak egy mérkőzés volt, még csak félúton vagyunk. Tartanunk kell ezt a fókuszt, és ugyan így kell játszanunk. Mindig megtiszteltetés Körmenden játszani. Köszönjük a szurkolóinknak is, a következő meccsünk 2 nap múlva lesz.

Ferencz Csaba, Egis Körmend: Nehéz ilyenkor bármit is mondani... Ez tragédia volt ma. Felesleges belemenni olyan dolgokba, hogy kinek milyen lehetőségei vannak, ugye azt láthatjuk, hogy a Falco az teljesen más kávéház és konkrétan kinőtték a magyar bajnokságot ebben az évben. Nekünk közel sincsenek sajnos ilyen lehetőségeink, és ez meg is látszik, hiszen most már nem tudom hányadik meccse irányító nélkül játszunk és ez bizony elég nagy hatással van a csapat játékára, így nem tudunk sikeresek lenni, hogyha nincs egy karmester a pályán, hiszen Maliknak nem ez a dolga, néha be tud ugrani oké irányító posztra, de ő kettes-hármas poszton érzi otthon magát, és nem is tud 40 percen keresztül egyrész játszani, másrészt mindenre figyelni. Így konkrétan az egész játékunk ezáltal úgymond meg van pecsételve és akkor tudunk eredményesek lenni, ha bele tudunk nyúlni, és ma láthattuk, hogy a Falco mennyire igyekezett hiszen tudta, hogy kiket kell megfogni, megfogták őket és kikaptunk majd 40 ponttal, ami elég tragikus. Nem tudom, hogy ilyenkor mit kellene tenni, remélem, hogy lesz irányítónk a közeljövőben és tudunk normálisan játszani, mert szerintem ez nagyon fontos. Gratulálok természetesen a Falconak, hiszen tisztán játszottak, kérdés nincs is, nagyon szépen játszottak, a hazai szurkolóknak pedig óriási köszönet, hogy ez ilyen zakó után itt maradtok és mellettünk álltak végig, nagyon jó hangulatot csináltak, nagyon sajnálom, hogy ezt végig kellett nézniük, remélem, hogy a közeljövőben ki tudjuk őket valahogy engesztelni.

Matthew Tiby, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely:
Szerintem az első félidőben feszülten támadtunk, a védekezés rendben volt, jó volt a rotációnk, de a 3. negyedtól már a támadás és a védekezés is rendben volt. Örülök, hogy a csapattársaim is eredményesek voltak, mindig jó érzés amikor az egyik csapattársad pontot szerez és ez utána a védekezésnél is sokkal több motivációt ad.