Széchenyi 2020

Fizikális meccset nyert a DEAC

Egis Körmend – DEAC 70-81 (17-18, 17-22, 20-22, 16-19)

Bajnokság, 17. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Makrai Márton, Győrffy Pál Attila, Kapusi Gábor (Bognár Tibor)

Egis Körmend: Morgan 15/9,Takács , Djogo 17/3, Durázi 2,Tolbert III. 23/3. Cserék: Ferencz 4/3, Kiss 3/3, Sylla 6.

DEAC: Edwin 12, Derenovac 23/12, Hőgye 4 ,Williamson 10, Buljevic 13. Cserék: Mócsán 13/9, Czermann -, Tadic 6/6, Garamvölgyi -.

Nyilatkozatok:

Sage Tolbert III:
Nyilván ez egy nagyon kemény meccs volt. Nyerni szerettünk volna, de nagyon nehéz volt. Volt, hogy 8 pont vagy az alá feljöttünk, de ott hibákat követtünk el. Irányító nélkül elég kemény játszani, mindenki más posztot tölt be és most ezen megyünk keresztül. Lesz 2 meccsünk most 7 napon belül, szóval ezt el kell felejtenünk mert sok meccs van még előttünk.
 
Kocsis Tamás:
Gratulálok a Debrecennek, nagyon agresszívan védekeztek, nehezen tudtuk elkezdeni a támadásokat, sajnos hiányoznak azok az emberek, akik tudják bontani ezt az agresszív védelmet, amiből tudnánk helyzeteteket csinálni. Mennünk kell tovább, meg kell próbálnunk kijönni ebből a gödörből. Minden szurkolótól elnézést kérek ezért a teljesítményért, remélem, hogy hamarosan valami történni fog és a körmendi kosárlabda visszatalál az útjára.
 
Deon Edwin:
Jó meccs volt, hatalmas győzelem a klubnak, mert ez volt ennek a klubnak az első győzelme itt, ami önbizalmat épít a csapatnak, mert az egész elsőosztály tudja, hogy nehéz itt nyerni. Szóval szükségünk volt erre a győzelemre a kupameccs előtt, ami szerdán lesz. Összeségében a meccs jó volt, fizikális volt, figyelmesek voltunk mikor kellett és ezért tudtunk győzni.
 
Andjelko Mandic:
Gratulálok a srácoknak, ugye látszott az elején, hogy mindkettő csapat nagyon szeretne nyerni. Férfias, nagyon fizikális meccs volt, a védekezésünk szerintem jól működött, 70 pontot kaptunk, Körmenden szerintem ez nem túl sokszor történt, ezt a részt nagyon jól csináltuk. A Körmend 2-3-szor jött felfelé, azokban a pillanatokban kicsit okosabbak voltunk, ez tényleg nekünk nagyon kellett, ez a győzelem, mert lemaradnánk az egészből, mert a mezőny sűrű, de van még sok meccs hátra. Ez nagy győzelem és gratulálok a srácoknak, a Körmendnek pedig sok sikert kívánok a következő meccseihez.