Széchenyi 2020

Fontos 2 pontot kell elhoznunk Zalaegerszegről

A 18. fordulóban a Zalakerámia ZTE KK csapata ellen játszunk Nyugat-magyarországi idegenbeli örökrangadót, ahol javítana mérlegén Kocsis Tamás együttese.
A rivális csapat is hullámzó teljesítményt nyújt az idei szezonban, utóbbi 5 bajnoki mérkőzésén 2 alkalommal tudott győzni, illetve a Magyar Kupa négyesdöntőbe sem tudott kvalifikálni, így ezt követően a vezetőedző, Lubomir Ruzicka menesztésében látta a megoldást a zalaegerszegi vezetés. Az örökrangadóra most Baki Gergely és Bencze Tamás készíti fel az együttest. Továbbá január elején szerződést bontottak Tomas Lekunassal, mely légiós helyére még nem tudtak új játékost szerződtetni.

Baki Gergely, Zalakerámia ZTE KK (bball1.hu):
“A legfontosabb az lesz most, hogy rendet tegyünk a fejekben, mert ez a másfél, két nap, ami a rendelkezésünkre állt, a csodákra nem elég. Nagyon nem is volt érdemes hozzányúlni a dolgokhoz, mert az még nagyobb zavart okozhatot volna, mint amennyit használ. Minden a fejeken fog múlni, ez egy hatalmas rangadó ami teltházas lesz, egyik csapat sincsen jó formában, de ez az a derbi, ahol nem számít, hogy korábban mi történt, csak az adott mérkőzés. A szurkolóinkkal megtámogadtva nincs más opció, csak a győzelem.”

A ZTE legponterősebb játékosa az irányítójuk, Tony Hicks, aki meccsenként 19.9 pontot átlagol, a VAL teljesítménymutató ranglistán pedig a 2. helyet tölti be. A csapat egyébként a tabella 7. helyét foglalja el 8 győzelem - 9 vereséges mutatóval.
 
Kocsis Tamás, Egis Körmend (bball1.hu):
“Egy olyan negatív szériában vagyunk folyamatosan, hogy nagyon nehéz pozitív energiát meríteni valamiből, de most erre lesz szükség. Talán a Szeged ellen játszott mérkőzés első negyede az, amire építeni kell és az kell, hogy a fejünkben járjon. Meg kell tanulunk 40 percig koncentrálni, legalábbis mindenkinek addig arra az időre, amíg a pályán van. Egy-egy kihagyás is már a végünket jelentheti, magunkkal próbálunk foglalkozni. Tudjuk, hogy a Zalaegerszegnél menesztették az edzőt, nyilván ez is egy plusz energiát tud adni a csapatnak, de fel kell készülnünk mindenre. Sok mindenen nem tudunk már változtatni, de meg kell próbálnunk nyerni Egerszegen.”

A játékvezetői teendőket Nagy Viktor, Györfy Rúben, dr. Németh Patrik, illetve Dernei Gábor ellenőr fogják ellátni.
Kiegyenlített mérkőzésre számíthatnak a kedves Szurkolók, ahol - mint az előző mérkőzésen - a lepattanó labdák és a meccs végéig tartó koncentráció is kulcsfontosságúak lesznek.
A mérkőzés 18:00-kor kezdődik a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban, illetve a mindigtvGO élőben közvetíti.

Beléptetés:
 - A vendégszurkolók a létesítmény déli oldalán található „D 4”-es menekülőkapun léphetnek be a létesítménybe, számukra a D3 szektor került kijelölésre.
- Mellékhelyiség vendégszurkolók részére a D3 /vendégszektor/ melletti galérián került megnyitásra.
- A vendégszurkolók részére a Jégcsarnok északi oldalán lévő vendégparkolóban biztosítanak parkolási lehetőséget.
A szervezők kiemelten felhívják szurkolóink figyelmét a pályarendszabályok betartására, mely ezen a linken megtalálható: https://jegy.ztekosar.hu