Széchenyi 2020

Hiányos kerettel is helytálltunk Oroszlányban

MVM-OSE Lions - Egis Körmend 87-76 (14-21, 18-18, 32-22, 23-15)

Bajnokság, 9. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Goda László, Nagy Viktor (Fekete László)

MVM-OSE Lions: Ruják 5/3, Balsay 7/3, Riddley 25/9, K. Thomas 16/3, Polutak 9. Csere: Hollis-Jefferson 5, Gáspár 2, Szabadfi 1, Gholston 17/6.

Egis Körmend: Takács K. 16/6, Morgan 22/9, Ferencz 9/9, Durázi 6, Tolbert 16. Csere: Kiss M. 3/3, Sylla 2, Herczeg 2.

Hazai edző nyilatkozata 
Simon Petrov : Ahogyan Khalid is mondta, a legfontosabb, hogy csapatként játszottunk, tudtuk mit kell tennünk és ez végül a mi javunkra fordult, és sikerrel zárhattuk le. Ugyanakkor kicsit puhán kezdtünk, bár a Körmendnek komoly dobásai voltak, mégis túl puhán kezdtünk, ezen dolgoznunk kell. Aztán javítottunk a védekezésen, keményebben játszottunk és visszajöttünk a meccsbe. A remek szurkolóinknak köszönhetően, ebben a remek hangulatban, ahol mindig mondom, hogy megtiszteltetés edzőként dolgozni és nézni ezeket a fiúkat játszani, megszereztük a győzelmet. Óriási köszönet jár ezért. 

Vendég edző nyilatkozata 
Kocsis Tamás : Gratulálok az Oroszlánynak a győzelemhez, viszont én, a csapatomra talán ebben a szezonban a legbüszkébb vagyok, mert ahogy mi hozzáálltunk, ahogy mi, az utolsó leheletig próbáltunk küzdeni, az úgy gondolom, hogy előre vezet és ez egy jó irány. Ezzel a rotációval ennyire tudtuk megnehezíteni az Oroszlány dolgát. Tényleg csalódott vagyok, mert ahogyan a Fepu is mondta, én is úgy gondolom, hogy talán nem biztos, hogy itt most vereséget érdemeltünk. Én úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés nagyobb figyelmet érdemelt volna, és ezt mindenki rakja oda, ahova akarja. 

Hazai játékos nyilatkozata 
Khalid Thomas : Örülök, hogy végül kitaláltuk. Együtt maradtunk csapatként, bár lassan kezdtünk. Sok minden nem úgy történt az elején, ahogyan szerettük volna, nem voltunk teljesen ott elsősorban védekezésben, de aztán keményen küzdöttünk, csapatként összeálltunk és úgy is maradtunk, és valahogy minden összeállt. Nagyon pozitív vagyok azt illetően, hogy mit kell majd csinálnunk, mit fogunk csinálni, és egyszerűen csak örülök, hogy valahogy kitaláltuk a megoldást, és ezáltal csapatként arathattunk győzelmet. 

Vendég játékos nyilatkozata 
Ferencz Csaba : Igazából jól kezdtük a mérkőzést, úgy gondolom. Vezettünk hosszú ideig, aztán az Oroszlány vissza tudott jönni a meccsbe, a végére kicsit el is fáradtunk szerintem, de büszke vagyok a csapatra mert mindenki mindent megtett. Azt látni lehetett ugye, hogy elég szűk rotációval vagyunk, kulcsjátékosok sérültek, illetve betegek, így elég nehéz volt. Nehéz ilyenkor mit mondani, egy kicsit csalódott vagyok, mert én úgy gondolom, hogy ma nem érdemeltünk vereséget, de gratulálok az Oroszlánynak, mert a végén ugye, azért szépen játszottak. Gratulálok még egyszer a saját csapatomnak is, mert mindenki tényleg a maximumot hozta és mindenki harcolt az utolsó labdáig. Másról pedig most inkább nem szeretnék semmit sem mondani, megyünk haza aztán dolgozunk tovább, remélem, hogy a sérültek közül egy-ketten visszajönnek és akkor jövő hét végén már nagyobb rotációval tudunk játszani, és megnyerni a következő meccset.