Széchenyi 2020

Ismét 100 pont felett: Megvertük az Albát!

Egis Körmend - Arconic-Alba Fehérvár 103-98 (28-24, 27-28, 21-26, 27-20)

Bajnokság, 19. forduló.
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs, Pozsonyi László (Bognár Tibor)

Körmend: Basic 10/3, Morgan 16/9, Takács 11, Djogo 15/6, Tolbert 31. Csere: Ferencz 14/12, Herczeg -, Doktor -, Durázi 6.

Alba Fehérvár: Chambers 19/9, Kass -, Barnett 12, Philmore 10, Dickey 9/3. Csere: Vojvoda 29/24, Roberts 16, Takács -, Balogh 3/3.

Nyilatkozatok:
Siyani Chambers, Alba:
"Gratulálok Körmendnek, nagyon keményen játszottak. Itt mindig nehéz nyerni. Néhány védekezési hibát elkövettünk, és azok bosszúltak meg minket. Vissza kell menni az alapokhoz, és rendbe kell hoznunk ezeket. Köszönjük a szurkolóknak, akik kilátogattak, és támogattak bennünket. Próbálunk továbblépni és jobbak lenni a következő mérkőzésen".
 
Alejandro Zubillaga Jimenez, Alba:
"Először is, gratulálok Körmendnek, akik ma kitartóan játszottak és megmutatták, hogy mennyire fontos számukra a győzelem. Köszönet a szurkolóinknak, akik újra itt voltak, hogy támogassanak bennünket, emellett gratulálok a Körmend szurkolóinak is, hiszen fantasztikus élmény volt itt játszani, az atmoszféra lebilincselő volt.Én mindig szívesen jövök ide. A mérkőzésről: Egyértelműen látszik, hogy védekezésben javulnunk kell. A védekezésünk ma nagyon nem volt hatékony, és rengeteg hibát vétettünk. A vereség hozzátartozik a sporthoz, de most az a célunk, hogy felkészüljünk a playoffra, de ehhez fejlednünk kell.Ezentúl ma nem volt szerencsénk a faultokkal, ami nagy különbséget jelentett, hiszen míg a Körmend 27 büntetőt dobott, addig mi 8-at, ami a rossz védekezésünknek tudható be. az ellenféllel szemben. Mindenesetre folytatnunk kell a munkát, hogy felkészüljünk a playoffra.Most pedig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, amire fel kell készülnünk. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki támogatott minket."

Nikola Djogo, Egis Körmend:
"Ez volt a szezonban az első meccs, amit végigjátszottunk. Általában a második félidőre lelassultunk, és úgymond elengedtük a fonalat. Lovréval úgy érzem szárnyal a csapat, nagyon jól játszunk, remélem a következő meccsen is így lesz."
 
Kocsis Tamás, Egis Körmend.:
"Nagyon örülünk a győzelemnek és elképesztő, amit a srácok ma leraktak az asztalra. Volt hullámvölgy a játékunkban, de úgy gondolom ez teljesen törvényszerű volt, annak tükrében, ahogy erre a meccsre tudtunk készülni. Nyilván volt 11 játékos beírva, de abból 5 tegnap még lázas volt, tehát le a kalappal előttük, hogy így is vállalták a játékot. Amiről novembertől-januárig beszéltem, hogy mennyire hiányzik egy irányító ebből a csapatból, szerintem lehet látni, hogyha van egy irányítónk, akkor hogyan is tudunk menni. Nyilván megint kaptunk 98 pontot, de ha őszinte akarok lenni engem most ez totálisan nem tud érdekelni, a lényeg a győzelem, úgyhogy megyünk tovább. Oda kell figyelni továbbra is, mert bárki-bárhol tud nyerni ebben a bajnokságban, úgyhogy nem szabad, hogy most ez a győzelem a fejünkbe szálljon. Most a hét következő részében a feladat az, hogy mindenki gyógyuljon meg, menjen haza, szedje be a gyógyszereit, pihenjen, és akkor jövő héten neki tudunk állni a Honvédnak. Köszönjük a szurkolóknak, mert elképesztő energiát adtak szerintem a mai meccsen, tényleg nem tudom, hogy páran honnan szedték az energiát, de örülünk neki, hogy így sikerült."