Széchenyi 2020

Izgalmas mérkőzésen győztük le a Pécset

Egis Körmend - NKA Universitas Pécs 88-72 (31-14, 17-25, 26-12, 14-21)

Bajnokság, 13. forduló.
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Tőzsér Dénes Kelemen, Minár László Balázs (Forrai Sámuel)

Körmend: Cook 21/15, Morgan 12/6, Kiss M. 10/9, Durázi 20/3, Sylla 14. Csere: Schmera 2, Geröly -, Tóth-Erdei -, Nagy P. -, Herczeg -, Djogo 9/3.

Pécs: Kerpel-Fronius 6, Lados -, Herger -, Durmo 15, Manjgafic 11. Csere: Benke -, Meleg 14/3, Scherer -, Kovács 2, Hockerup-Fischer 2, Luzaics 8/3, Nikolics 14/6.

Edzői nyilatkozatok:

Lados Erik Botond, NKA Universitas Pécs:
Először is gratulálok Körmendnek, ma a játék minden elemében jobban voltak egyszerűen. Nem tudtuk felvenni velük a versenyt. Dolgozunk tovább, kijavítjuk a hibáinkat, mindenképpen meg fogjuk nézni a mérkőzést, és készülünk a következő meccsekre. Gratulálok a Körmendnek, boldog ünnepeket mindenkinek.
 
Goran Tadic, NKA Universitas Pécs:
Gratulálok a Körmendnek, jól felálltak a Falco meccs után. Nagyon jó szurkolói atmoszféra volt. Nagyon keményen játszottak, nagyon fizikálisak voltak, amire nem tudtunk reagálni. Büszke vagyok a játékosaimra, mert bejutottunk a kupába, újoncként a top 8-ban vagyunk, szeptemberben senki nem hitte volna, hogy a top 8-ban leszünk. Nem játszottunk jól, de folytatjuk a munkát. Gratulálok a játékosaimnak.
 
Ibrahim Sylla, Egis Körmend:
Többen betegek és sérültek, de nem foglalkoztunk vele, szóval jól készültünk, beleadtunk a 100 helyett 200%-ot, tehát tudtuk, hogy vannak hiányzók, de tudtuk, hogy többet kell beleadni. 
 
Kocsis Tamás, Egis Körmend:
Gratulálok a csapatnak, mert egyszerűen ami volt, ami történik velünk, most már folyamatosan, erre nem lehet felkészülni, és most 2 nap alatt tudtunk reagálni a dolgokra. Nem szeretek panaszkodni, de tényleg 2 hónapja egyszerűen nem tudunk normálisan készülni egy meccsre sem, nem tudunk kiállni normális kerettel, én, ha lehet itt kérni karácsonyra akkor tényleg azt szeretném kívánni a csapatnak, hogy most már kezdjünk el tudni dolgozni együtt úgy, hogy mindenki egészséges, mert így nagyon nehéz. Vannak meccsek, amik kicsúsznak a kezünkből, amik nagyon mérgesítőek, de úgy gondolom, hogy ezen a mai meccsen is bizonyítottuk azt, hogy ha csapatként tudunk funkcionálni, még ha van kisebb kilengés is, ami úgy gondolom normális is a 40 perc alatt, tudunk egy ilyen jó meccset játszani, mint védekezésben, mint támadásban. Nagyon feszült meccs volt és nagyon örülök annak, hogy a végén sikerült nyerni. Minden kosárlabdabarátnak boldog karácsonyt szeretnék így a végén kívánni. Köszönjük szépen a szurkolást a szurkolóinknak, mert ők azok, akik ezekben a nehéz pillanatokban a pluszt adják nekünk. Köszönjük.