Széchenyi 2020

Kaposvárról is elhoznánk a 2 pontot

A szeptemberi szezonnyitón már találkozott a két együttes, ahol végül 9 pontos győzelemnek örülhettünk (80-71). Az első mérkőzés óta azonban mindkét oldalon történt változtatás: A kaposváriak Váradi Kornélt leváltva új vezetőedzővel (Dalibor Damjanovic) és két új légióssal: Tahj Eaddy (1-2), James Jean-Marie (4-5) fognak felállni, míg az Egis Körmend csapatában a center szerepét Ibrahim Sylla vette át.

A Kaposvár mérlege az idei szezonban 4 győzelem és 9 vereség, azonban nem lesz egyszerű feladatunk idegenben, hiszen a 4-ből 3 sikerük hazai pályán született.

Legeredményesebb játékosuk a már harmadik magyarországi szezonját futó amerikai hátvéd, Remy Abell 20.9 dobott ponttal meccsenként.
Fontos felhívni a figyelmet Ronald Jackson játékára is, aki a statisztika szerint az NB1/A 4. legjobb lepattanózója (9.4/meccs).
Jegyinformációt az alábbi linken találtok: https://www.egiskormend.hu/.../Informaciok_a_Kaposvarra...

Edzői nyilatkozatok a bb1-nek:

Dalibor Damjanovic, Kometa Kaposvári KK: Első sorban jelenleg magunkkal kell foglalkoznunk, azt várom a játékosaimtól, hogy teljesen fókuszáltak legyenek és mindent kiadjanak magukból. Még az ismerkedési fázisban tartunk, csak pár edzésünk volt amióta megérkeztem, de azt gondolom azok jól sikerültek. Próbálunk fejlődni, erre koncentrálunk, természetesen becsülettel felkészültünk a Körmendből is, remélhetőleg működik majd amit kitaláltunk. Hazai pályán szeretnénk győzelemmel kedveskedni szurkolóinknak, akik remélhetőleg szép számban megjelennek és támogatnak minket.

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Nagyon fontos volt, hogy a Pécs ellen megtizedelt csapattal is magabiztos győzelmet arattunk, szerintem a második negyedet leszámítva egy stabil, jó játékot tudtunk hozni védekezésben és támadásban is. Most Kaposvárra megyünk ahol volt edzőváltás, játékoscsere, tehát meglehetősen zavart első szakaszuk volt, de leginkább magunkkal kell foglalkoznunk. Azt nem tudjuk, hogy az új edző milyen változásokat eszközöl, Szolnok ellen nyilván nem tudta megváltani a világot két edzés után, de azért most volt idejük dolgozni. Magunkat építettük az elmúlt napokban és azért utazunk Kaposvárra, hogy elhozzuk a győzelmet.

Mint mindig, ma is óriási szükség lesz Rátok!
Mindörökké Egis Körmend!