Széchenyi 2020

Következik a vasi El Clásico - hiányzókkal a pályán és a lelátón egyaránt

Kereken 12 óra múlva, este 19:15-kor az M4Sport közvetítésével a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata ellen mérkőzik meg csapatunk a Schaeffler Arena Savariaban. A meccs megszokott atmoszférája azonban most biztosan más lesz, hiszen a szervezett körmendi szurkolótáborok felhívást indítottak, hogy a vendégszektor csökkentett létszáma miatt aki teheti, az bojkottálja a mérkőzést.

A mérkőzésre visszakanyarodva:
A Milos Konakov vezette jelenleg első Falco egész szezonban tartó lendülete talán mintha kezdene megtörni az alapszakasz végére. A 21. fordulóig 20 győzelem, 1 vereséggel meneteltek, viszont elmúlt 3 meccsükből 2-őt elveszítettek a ZTE, illetve a DEAC otthonában. Matematikailag - ha kevés eséllyel is - de az Alba még a helyükre léphet, úgyhogy a hazaiak számára is fontos találkozó következik, ha alapszakasz bajnokok szeretnének lenni. A legjobb játékosuk egyébként Perl Zoltán, aki átlag 20 pontot és 27 VAL-t szerez meccsenként.

Számunkra nem egyszerű a helyzet:
Sokszor emlegettünk élet-halál meccsként fordulókat, de jelen esetben Nikola múlt heti eltiltása és Malik sérülése nem túl pozitív a mérkőzésre való tekintettel. Ebben a helyzetben óriási akaratra és higgadt gondolkodásra lesz szükség, hogy eredménytől függetlenül mindenki méltó módon, emelt fővel hagyja el a pályát a mérkőzést követően.

Kettes és hármas poszton így Takinak és Fepunak kell megoldania több játékidővel a mérkőzést. Irányító poszton Lovre és Doktor Peti mesterkedésére lesz szükség, 4-es poszton Krisznek és Sage-nek kell a tőlük megszokott extrát teljesítenie, 5-ös poszton pedig remélhetőleg Sagaba is hozzáteszi a magáét, adott esetben pedig Schmera is bizonyíthat.

Jelenleg a 7. helyen állunk, de ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a rájátszásban vagyunk. (https://bball1.hu/alapszakasz-hajra-meg-a-nyolccsapatos.../ )
8 nap múlva vége az alapszakasznak, a következő 2 meccsünkből legalább 1 győzelmet kell elérnünk, hogy esélyesek legyünk a rájátszásba kerüléshez. Nyomunkban a Pécs (az utolsó fordulóban oda utazunk, egy nagyon erős hazai pályára), a Szedeák és a Honvéd, akikkel pontazonosság esetén előbbre végzünk, a komolyabb fenyegetés inkább Oroszlány felől érkezik, akik jó formában vannak, nekik hátra van még egy Paks és egy Sopron elleni meccs.
A játékvezetők Kapitány Gellért, Györfy Rúben, Szilágyi Bálint (ellenőr: Bognár Tibor) lesznek.
(Online link: https://m4sport.hu/elo 19:00-tól felvezetőműsorral, visszanézni vasárnap 15:00-kor lehet az M4Sport+ csatornán)
Fullcourt: https://hunbasket.hu/elo

Mindent bele, Fiúk!
Hajrá, Egis Körmend!