Széchenyi 2020

"Lebírkóztuk" a Honvédot

Egis Körmend - Budapesti Honvéd SE 87-76 (26-18, 18-17, 27-19, 16-22)

Bajnokság, 20. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Goda László, Makrai Márton, Fodor Attila (Forrai Sámuel)

Körmend: Basic 16/15, Takács K. 17/6, Morgan 20/9, Djogo 9/3, Tolbert 10. Csere: Durázi 6, Ferencz 5/3, Kiss M. 3/3, Herczeg -, Doktor 1.

Honvéd: Simon K. -, Brown 30/3, Hajdu 8/6, Wesson 10/3, Filipovics 2. Csere: Reizinger -, Major -, Kopácsi 3/3, Bazsó -, Peringer -, Djokovics 12/9, Henry 11/3.

Nyilatkozatok:

Takács Kristóf:
"Úgy gondolom, hogy egy brutálisan fizikális mérkőzést játszottunk, közbe-közbe becsúsztak hibák, de úgy gondolom, hogy 40 percen keresztül kontrolláltuk a mérkőzést. Nincs sok időnk pihenni, 3 nap múlva megyünk Szegedre és revansot kell vennünk a kupameccs miatt, mindenképpen győzni szeretnénk."
 
Kocsis Tamás:
"Először is gratulálok a csapatnak, mert jól játszottunk. Voltak hullámvölgyek, de sajnos ez benne van ebben a szerkezet nélküli játékban. Reméljük, hogy az új játékos minél előbb tud csatlakozni és normális rotációval tudunk majd menni tovább. Bízom benne, hogy Sage Tolbert sérülése nem komoly, hiszen ő egy nagyon fontos láncszeme a csapatunknak. Másodsorban pedig örülök annak, hogy végre felhozhattam magammal Kristófot és most már meccsről-meccsre jó teljesítményt nyújt, úgyhogy gratulálok neki is."
 
Hajdu Péter:
"Először is gratulálok a Körmend csapatának, megérdemelten nyerték a mérkőzést. Sajnos nem úgy jöttünk a meccsre, hogy ne érdemeltük volna meg a győzelmet, de nem úgy álltunk bele a mérkőzésbe, ahogy kellett volna, ami a kezdésünkkor is látszott. Nem tudtunk belejönni a meccsbe, a végén már kicsit feljöttünk, de akkor már késő volt. Szerdán játszunk legközelebb és megyünk tovább."
 
Zlatko Jovanovic:
"Először is gratulálok a Körmend csapatának, megérdemelték a győzelmet. Egykor játékosként voltam itt, most pedig edzőként tértem vissza, még mindig lenyűgöző a hangulat, mint 10 évvel ezelőtt. Ezért is gratulálok. Fizikális mérkőzés volt, a Körmend majdnem 90 pontot szerzett, amivel nem tudtunk meccsben maradni, nagy hibákat követtünk el. Nehéz ezen a hazai pályán nyerni. Semmi többet nem tudok mondani, a szezon folytatódik, megyünk tovább, sok sikert kívánok a továbbiakban."