Széchenyi 2020

Megbosszulta magát a sok eladott labda és a kihagyott helyzetek

Egis Körmend - MVM-OSE Lions 79-117 (21-28, 20-32, 21-29, 17-28)

Bajnokság, 22. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc, Földesi Ádám (Téczely Tamás)

Körmend: Basic 2, Takács K. 2, Morgan 11/3, Durázi 26, Konate 4. Csere: Doktor 2, Nagy P. 2, Geröly -, Schmera 8, Kiss M. 6/3, Ferencz 15/9

OSE: Riddley 16, Balsay 3/3, Gholston 24/15, K. Thomas 31/9, Polutak 11. Csere: Árva-File -, Ruják 4, Gáspár 6, Szabadfi 5/3, Illés 5/3, Stevenson 12/3.

Ferencz Csaba:
"Nehéz mit mondani a mai meccs után. Nem is szeretnék kifogásokat, hogy megint nem volt 2 meghatározó játékosunk, az új játékosnak még utol kell érnie magát, de ma úgy gondolom, hogy sokkal fókuszáltabbnak kellett volna lennünk, ez nagyon gyenge teljesítmény volt. Nem játszottunk szerintem azon a hőfokon, amin kellett volna, rengeteg eladott labdánk volt, nem tudom mennyi, de iszonyatosan sok pontot kaptunk indításból, illetve voltak rossz kiválasztásaink védekezésbe. Amit gyakoroltunk, egyáltalán nem sikerült megcsinálni, amit megbeszéltünk, azt szintén nem sikerült megcsinálni. Én nagyon sajnálom, hogy ez így alakult, nem is emlékszem rá, hogy én mikor kaptam ki itthon 40 ponttal bárkitől is, úgy néz ki, hogy ez a rekordok éve, sajnos ez is megtörtént. Dolgoznunk kell tovább, mert vannak céljaink, amiket el szeretnénk érni, úgyhogy hétfőtől újra át kell venni a dolgokat és mindenkinek koncentráltan kell hozzáállni a következő nagyon fontos időszakhoz. A szurkolóktól elnézést kérünk és én is bocsánatot kérek, mert nem ezt érdemelték. mindig szívüket-lelküket kiteszik a pályára, ők a hatodik emberünk és nagyon sajnálom, hogy ezt látniuk kellett, megpróbálunk a következő meccsen javítani, mert ugye ez nagyon nem jött jól a 8-ba jutás szempontjából és ki kell javítanunk, úgyhogy megyünk tovább. Gratulálok az Oroszlánynak, mert nagyon jól játszottak és totálisan kihasználták azokat a gyenge pontokat, amiket ki kellett".
 
Kocsis Tamás:
"Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani, de az első és legfontosabb az, hogy ez ugyan az a csapat, amelyik az elmúlt 4 meccsen pályán volt és nyerte a meccseket. Ez nagyon rosszul néz ki, nyilván senki nem erre számított, megmutattuk ebben az évben már többször, hogy fel tudunk állni, ez most sem lesz másképp, ezt megígérhetem. Kaptunk egy nagyon agresszív védekezést és sajnos erre rosszul reagáltunk, kapkodtunk, beleálltunk olyan veszekedésekbe, amikbe talán nem kellett volna, nem a kosárlabdával foglalkoztunk és sajnos ennek ez lett az eredménye. Hétfőtől vissza kell menni a terembe, és remélem, hogy ez a pofon mindenkit észhez térít, mert messze vagyunk még attól, hogy elérjük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé, megyünk tovább. Gratulálok én is az Oroszlánynak természetesen, mert abszolút megérdemelten nyertek."

Deandre Gholston:
"Kemény meccs volt, úgy jöttünk el, hogy ne törjünk meg, ezért sokat készültünk. Az volt a célunk, hogy megmutassuk, hogy tudunk jól játszani és nyerni. Az ilyen győzelmek nagyon fontosak számunkra, ez pedig most egy hatalmas eredmény a csapatunknak."

Váradi Kornél:
"Gratulálok a győzelemhez a csapatomnak így a szünet után, az elejétől jó ritmusba kezdtük meg a mérkőzést, erre készültünk is, hogy megtartsuk azt a lendületet, amivel elmentünk a pihenőre. Megfelelő volt védekezésünk, kontrolláltuk a lepattanókat, abból tudtuk azt a játékot játszani, ami nekünk megfelelő. Fontos volt az, hogy mint támadásban, mint védekezésben csapatként működtünk, ebben az is szerepet játszott, hogy ugye ezen a mérkőzésen is, mint mindig célunk, több asszisztot adjunk, mint eladott labdát, és ezen az úton kell tovább menni. Nagyon kemény mérkőzések várnak ránk és ott továbbra is a győzelem a cél és ugyanígy dolgozunk keményen tovább. A szurkolóinknak köszönöm szépen a támogatást, sok energiát adtak nekünk a pályán kívülről. A Körmendieknek pedig sok sikert kívánok a későbbiekben."

Borítókép: Kártyás Gergő