Széchenyi 2020

Megerősítette együttműködését az Egis és a körmendi kosárlabdacsapat

A többéves hagyományt folytatva a gyógyszeripari nagyvállalat meghosszabbította együttműködését a Vas megyei város kosárlabdacsapatával. A legendás piros-fekete alakulat továbbra is Egis Körmend néven folytatja menetelését a bajnokságban.
A Zalakerámia ZTE KK elleni mérkőzés alkalmából bejelentett együttműködési megállapodást Poroszlai Csaba, az Egis vezérigazgatója, az Egis Körmend részéről pedig Kozma Gergő ügyvezető, írta alá. Az együttműködés értelmében a gyógyszergyár továbbra is a vasi csapat névadója marad. Az eseményen szintén jelen volt az együttműködés létrejöttét kezdeményező Bebes István, Körmend polgármestere is.
Az együttműködés bejelentése tiszteletére a mérkőzés elején Poroszlai Csaba vezérigazgató végezte el a labdafeldobást. 
Az Egis – mint a térség egyik legnagyobb munkaadója - több szálon kötődik Körmendhez. Több mint ötven éve indult a termelés a körmendi gyáregységben, ahol az utóbbi időben számos nagy volumenű fejlesztés zajlott. E beruházásoknak is köszönhetően jelenleg a legfejlettebb technológia használatával közel százmillió doboz gyógyszer, az Egis-késztermékek csaknem 60 százaléka készül Körmenden. 
„Felelős vállalatként az Egis fontosnak tartja a térség fejlődésének, közösségi kezdeményezéseinek támogatását. Sport terén egyedül a körmendi kosárlabdacsapattal alakítottunk ki elkötelezett partneri viszonyt, az együttműködés pedig csaknem tíz éve tart – nyilatkozta Poroszlai Csaba, a gyógyszergyár vezérigazgatója.
„Ikonikus csapatunknak nagy érdeme van abban, hogy az utánpótlás-nevelés révén már gyerekkorban megszeretteti a sportot, és rávezet a mozgás örömére. Ez pedig akkor is évtizedeken át elkíséri az embert, ha nem lesz belőle sportoló” – tette hozzá Kozma Gergő. A körmendi gárda legendásan összetartó szurkolótábora arra is példa, hogyan szolgálhat a sport közösségépítési célokat.
„Körmend Város Önkormányzata, valamint az Egis Gyógyszergyár Zrt. évtizedek óta nagyon jó kapcsolatot ápol egymással. Mindez nemcsak a foglalkoztatási együttműködésben jelenik meg, hanem egyrészről a közlekedés feltételeinek javítása, Körmend város környezetvédelmi programjainak segítése, másrészről pedig a sport és a kultúra területén is. Külön büszkeség számunkra, hogy az Egis közel 10 éve áll megbízható partnerként a város kosárlabda klubja mögött, mely együttműködéshez további sikeres éveket kívánok!” – nyilatkozta Bebes István, Körmend polgármestere.
A magyar kosárlabdázás élvonalbeli klubja 2014 óta lép pályára Egis Körmend néven.