Széchenyi 2020

Pazar első negyed után tudott fordítani a Szeged

Egis Körmend - SZTE-Szedeák 91-98 (31-16, 19-28. 17-23, 24-31)

Magyar Kupa, negyeddöntő
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Kapitány Gellért, Minár László Balázs (Fekete László)

Körmend: Basic 19/15, Takács 8, Morgan 14/9, Tolbert 30, Sylla 2. Csere: Ferencz 2, Durázi 12, Djogo 4, Kiss -. 

Szeged: Woolridge 18, Balogh -, Locke 29/15, Bognár -, Lake 6. Csere: Zsíros 13/6, Bailey 27/15, Mucza 2, Cohill 3/3, Mayer -.

 

Kocsis Tamás : Először is gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok nekik a final fourba. A magunk részéről nyilván volt egy első negyedünk, ahol megmutattuk, hogy is tudunk kosárlabdázni. Utána kezdett megtörni valami, leginkább védekezésben. Tudtuk nagyon jól, hogy milyen kosárlabdát játszik a Szeged, külső dobásokra épít és egyszerűen többször hagytuk üresen a jól dobó játékost és ha egy jól dobó játékost üresen hagyunk és elkapja a fonalat akkor utána már kézen keresztül is bedobja, ebből láthattuk szerintem vagy négy-ötöt. A lepattanók bár 37-37 lett, de úgy érzem, hogy kulcsmomentumokban tudtak ők lepattanót szedni és abból kosarat dobni. Nem adhatjuk fel. Én úgy gondolom, hogy sokkal több van nyilván ebben a csapatban. Menni kell tovább és küzdeni, mert ha leszegjük és meghalljuk a folyamatos – nyilván jogos – kritikát, és azzal leszünk elfoglalva, akkor nem fog működni, úgyhogy össze kell zárni csapaton és klubon belül és meg kell oldani ezt a helyzetet, ki kell jönni ebből a nehéz helyzetből. 

Lovre Basic : Gratulálok az ellenfél csapatának. Kemény meccs volt, jól kezdtünk támadásban és védekezésben, az első negyedben. Ezután sokat szenvedtünk a védekezéssel és az elején még könnyű kosarakat szereztek, de miután szétestünk már a nehezebb helyzeteket is értékesítették. Amikor jól védekeztünk, ők akkor is bedobták, úgyhogy kemény volt, veszítettünk, de előre kell mennünk és a következő meccsre koncentrálni. Most érkeztem, még ismerkedem a srácokkal, senkit sem ismerek még, én nem ismerem meg annyira az ő játékstílusukat és ők sem az enyémet. Ez néhányszor látható volt a meccsen, hogy beszélünk a pályán, mert még nincs meg annyira a kémia közöttünk, de biztos vagyok benne, hogy ez jobb lesz és hiszek benne, hogy jobb lesz a csapat, mint amit az eredmény mutatott.


Nikola Lazic : Én is szeretnék gratulálni a saját csapatomnak, mert szerintem ez egy szép eredmény, a legjobb 4 között vagyunk most a kupában. Nem kezdtünk jól az első negyedben, ugyan ez volt múlt héten a Falco ellen, de szerintem itt elkezdtünk sokkal jobban védekezni, sokkal okosabban támadni, egyszóval sokkal jobban kosárlabdázni. A 3. és a 4. negyedben változtattunk a védekezésen, ez fontos volt. Tudom, hogy Körmenden vannak problémák, mi most kihasználtuk a saját esélyeinket, boldog vagyok, mert küzdöttünk a meccsen és megyünk tovább. Még egy dolog, nálam nincs ilyen hagyomány, de ezt a győzelmet Gellért Úrnak szeretném adni, a Naturtex tulajdonosának, mert megmutatta, mennyire szereti a klubot és segít, amikor az nehéz helyzetben van.  


Brendan Bailey : Nagyon jó egy ilyen atmoszférájú meccsen játszani, de nem egyszerű egy jó csapat ellen. Ez volt az első meccsem a csapattal, és mindig nagyon jó érzés győzelemmel távozni.