Széchenyi 2020

Schmera Gergellyel teljessé vált a felnőtt csapat kerete

Gergő a Rátgéber Akadémiáról teszi át székhelyét Körmendre, 2+1 éves szerződést írt alá csapatunkkal. 

De menjünk egy kicsit vissza az időben. Gergő 2004-ben született Szegeden, óvodáskorában kezdődött el kosaras pályafutása. Családjában ő az egyetlen sportoló. Kadett korosztályosként, 15 évesen került át Pécsre, ahol a Rátgéber Akadémia játékosa lett. Gergő az idei nyáron az U19-es, debreceni kosárlabda világbajnokságon is részt vehetett a nemzeti csapattal. Ezzel kapcsolatban elmondta nekünk, hogy a helyezésük ellenére pozitív élményként marad meg neki a torna, hiszen nyertek kettő mérkőzést és nagyon sok tapasztalatot szerezhetett, miközben a világ legjobbjai ellen játszhatott a korosztályában. Gergő a világbajnokságon 6,3 pontot és 3,3 lepattanót átlagolt 14,7 perc játékidő alatt. 

Gergő 199cm magas, edzőink 4-es poszton számítanak rá az Egis Körmend felnőtt csapatában, az U20-as csapatban pedig 4-es és 5-ös poszton egyaránt. 
Gergő már Körmenden van, elkezdte az egyéni edzéseket.

Megkérdeztük, mit gondol az átigazolással kapcsolatban:
Örülök a lehetőségnek, hogy egy ilyen nagy múltú csapathoz igazolhatok és szintet léphet a karrierem. Várom már hogy megtapasztalhassam a körmendi atmoszférát és elkezdhessek edzeni a csapattal.

Új játékosunkról az alábbi linken láthattok egy összefoglalót:
https://youtu.be/xWm-zo2zzxk

Üdv Körmenden, Gergő!