SZTE-SZEDEÁK - Egis Körmend

Ma este Szegeden lép pályára az Egis Körmend, ahol remélhetőleg sikerül kijavítani a hétvégi debreceni mérkőzést. A kispadról immáron Kocsis Tamás fog dirigálni. Durázi Krisztoferre és Wendell Mitchellre sérülés miatt azonban nem számíthat a szakmai stáb. Hajrá Egis Körmend!

Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend
Bajnokság, 3. forduló Szeged, Városi Sportcsarnok, szerda 18:00.
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Farkas Gábor, Györfy Rúben (Páli dr. Kálmán)

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Szeretnénk megköszönni Antonisz Konsztantinidesz munkáját, három év és két teljes szezon alatt két döntőbe vitte a csapatot ami önmagáért beszél, de tiszteletben tartottuk lemondási szándékát. Nehéz sorozat következik, négy idegenbeli mérkőzés és egy hazai a Falco ellen, egyik sem ígérkezik könnyűnek. A Szeged az elmúlt években meglepetés csapat volt sokaknak, de az elért eredményük annak köszönhető, hogy megfontolt koncepció alapján dolgoznak, a jó magyar mag mellé okosan választottak légiósokat. Állhatnának jobban is a tabellán, – elég csak a Sopron vagy az Alba elleni mérkőzésikre gondolni – sok sérülés hátráltatta őket eddig. Nagy szükségünk lenne egy önbizalom növelő győzelemre, a legnagyobb bajok a védekezéssel voltak az elmúlt hetekben. Persze nem volt sok idő változtatni, nem lehetett teljesen új rendszert kiépíteni egyből, kis dolgokkal szeretnénk előre haladni. Biztos lesznek buktatok, más védekezési szisztéma esetén ez előfordul, de profi játékosoknak nem okoz majd hosszútávon gondot a változás. Szeretnénk nyerni Szegeden, ezzel magunknak is tudnánk bizonyítani, hogy jó úton indultunk el. Biztos, hogy Durázi Krisztofer nem lép pályára, remélhetőleg mindenki más igen.


Simándi Árpád, Naturtex-SZTE-Szedeák: Valóban érdekes mérkőzés lesz, főleg a körmendi változások után. Biztos, hogy sok új impulzus érte a csapatukat, ez sokszor az elején lökést adhat, de a jelenlegi helyzetünkben magunkkal foglalkozunk. Azon dolgozunk, hogy saját magunkhoz képest javuljon a védekezésünk és a támadás is,
remélhetőleg ez már szerdán kiütközik. Minden mérkőzés nehéz, erős csapattal találkozunk, meg kell állítani a gyors játékukat és elvenni tőlük a tiszta triplalehetőségeket és hazai pályán behúzni ezt a fontos győzelmet. Kerpel-Fronius Balázs elkezdett edzni, de még nem 100%-os természetesen, meglátjuk tud-e játszani, Szatmári Zsombor viszont továbbra sem egészséges.