Széchenyi 2020

Schmera Gergellyel beszélgettünk

K: Szia Gergő, első kérdésem, hogy hogyan érzed magad Körmenden? Hogy telik egy napod, amikor éppen nem edzésen vagy?

Gergő: Nagyon jól érzem magam, a csapatba sikerült beilleszkednem, szeretek ebben a környezetben és atmoszférában élni. Délelőtt általában be szoktam menni kondizni és dobni, délután pedig legfőképpen pihenek, számítógépezek és készülök az esti edzésre.

K: Milyennek érzed a viszonyod az edzőkkel, a stábbal és a szurkolókkal?

Gergő: Jó viszonyt ápolok az edzőimmel és stábbal egyaránt. Nem sok szurkolóval beszélgettem eddig, de ez biztos változik majd idővel. Akikkel eddig beszélgettem, őket mind nagyon szimpatikusnak találtam.

K: Ugye te Pécsről érkeztél, ahol szintén elég komoly utánpótlás-munka folyik, az U20-as csapatuk idén is a bajnokesélyesek között van. Mi motivált téged, hogy mégis válts és miért pont Körmendre jöttél?

Gergő: Innen kaptam a legjobb lehetőséget és szerettem volna váltani. Úgy gondoltam hogy ez a legjobb döntés, egyértelműen az motivált, hogy ilyen szurkolók előtt játszhassak, mint amilyenek itt vannak Körmenden.

K: 16 éves korod óta erősíted válogatott keretét, ami nem csoda, hiszen az idei U20-as bajnokságban te vezeted a dobott pontok átlagát, illetve a VAL ranglistán is a második helyet töltöd be. Mik a legjobb emlékeid klub- illetve utánpótlás-válogatott pályafutásod során?

Gergő: Talán a legjobb emlékem a válogatottal, amikor tavaly a vb-n legyőztük az Argentínokat, azt sosem fogom elfelejteni. Utánpótlásból pedig amikor épp Körmenden nyertük meg az U20-as bajnokságot és 17 évesen mvp lehettem.

K: Gratulálok. Egyébként mi az célod az elkövetkezendő 5 illetve 10 évben a kosárlabda pályafutásodban? Van olyan játékos, aki a példaképed és a mindennapokban motivál?

Gergő: Rövidtávú célom az, (2-3 éven belül) hogy fejlődjek annyit, hogy több lehetőséget kapjak a felnőtt bajnokságban, amivel majd élve majd bekerülhessek az aktív rotációba. A hosszútávú célom pedig az, hogy egyszer magamra ölthessem a felnőtt válogatott mezét. Lebron James a példaképem, kiskorom óta ő a kedvenc kosarasom, ő motivál a mindennapokban.

K: Mit érzel, miben kell még fejlődnöd, hogy jobban tudj érvényesülni a “felnőtt” ligában is?

Gergő: Elsősorban rengeteget kell fejlődnöm fizikálisan. Erősödnöm kell hogy jobban helyt tudjak állni a palánk alatt, illetve amiben még fejlődni szeretnék az a tripla dobás, hogy kívűlről is veszélyes legyek a gyűrűre.

Köszönöm szépen. Zárásként kérlek válaszolj röviden a következő kérdésekre:
K: Van kedvenc zeneszámod/együttesed?
Gergő: Nincsen, mindenféle zenét szeretek hallgatni.
K: Mi a kedvenc sportod a kosárlabdán kívül?
Gergő: Nincsen a kosárlabdán kívűl más sport amit követek.
K: Mi a kedvenc ételed?
Gergő: A KFC-ből bármi.
K: A csapaton belül ki az, akivel szerinted a legszorosabb a kapcsolatod?
Gergő: Szerintem Durázival a legszorosabb a kapcsolatom, vele lógok a legtöbbet edzéseken kívül, de mindenkivel jó kapcsolatot ápolok.
K: Van valamilyen hobbid? Ha igen, mi az?
Gergő: Nincs különösebb hobbim, számítógépen szoktam játszani.
K: Mondj magadról 1 jó és 1 rossz tulajdonságot.
Gergő: Jó tulajdonságnak azt tudnám mondani, hogy jó barát vagyok, mindig lehet rám számítani, rossznak pedig azt mondanám, hogy tudok néha makacs lenni.

Köszönöm, további jó munkát kívánok!