Széchenyi 2020

Sorsdöntő összecsapásra készül csapatunk a DEAC ellen hazai pályán

Január 20-án érkezik az a debreceni együttes, mely csapat az októberi fordulóban fordítani tudott ellenünk a félidőt követően, így 75-70 lett a mérkőzés végeredménye.

Talán az elmúlt évek legkiegyenlítettebb bajnoksága az idei, komolyabb fölénnyel csak a Falco és az Alba rendelkezik, utóbbit a DEAC a 11. forduló hosszabbításában verte meg, 93-92-re. Az elmúlt 5 meccsükön 2 alkalommal tudtak győzedelmeskedni, így állnak most a tabella 7. helyén. 
Legjobbjuk a 16-os mezben pályára lépő szerb, Dorde Drenovac, aki 16.8 pontot átlagol. 

Malik Morgan: „Nagyon kemény munka lesz a kulcs. Jó meccs lesz, úgy kell kijönni a pályára, hogy fejben erősek vagyunk és így végigjátszani az egész meccset. Csak 200%-os fókusz, csak az, hogy 200%-ban a játékra koncentráljunk. Játsszunk az elejétől a végéig. Nincs lustálkodás, nincs engedés a játék egyetlen pontján sem. Presszionáljuk őket keményen, és nyerjük meg a mérkőzést.”

Kocsis Tamás vezetőedző: „Nem vagyunk könnyű helyzetben, folyamatos sérülések és betegségek tizedelik a csapatot. Nagyon nehéz így meccsről meccsre készülni, mert majdnem minden alkalommal átírja a terveinket az éppen aktuális keret. Nem akarunk kifogásokat keresni, mert érkezik a Debrecen, akik nagyon jó játékoskerettel rendelkeznek. Nem szeretnék senkit kiemelni, mert mindenki minőségi játékos. Meg kell próbálnunk a védekezésünket csapatként arra a szintre juttatni, hogy azt tudjuk nyújtani, amit a bajnokság első felében sikerült. Úgy gondolom, hogy ez lesz a kulcsa a szombati mérkőzésnek. Nagyon bízom benne, hogy végre sikerül egy meccset nyernünk, és át tudunk lendülni ezen a mélyponton, ahol most jelenleg vagyunk.”

A kapunyitás 17:00 óra, a bírók Földházi Tamás Péter, Makrai Márton, Farkas Gábor (MKOSZ ellenőr: Bognár Tibor) lesznek. A meccs 18:00-kor fog kezdődni, online jegyelővétellel kapcsolatos linkkel hamarosan jelentkezünk.