Széchenyi 2020

Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 89-76 (30-21, 22-19, 23-22, 14-14)

Szolnoki Olajbányász: Durham 12/6, Lukács N. 8/3, Barnes 12/3, Szubotics 12/3, Williamson 15, Pongó 12/6, Gavin 10/6, Rudner 6/6, Révész A. 2, Vincze R. -, Sebők -.

Egis Körmend: Chambers 20/6, Mitchell 19/6, Ferencz 8/6, Durázi 7, Omenaka 8, Adams 10, Doktor P. 4, Cakarun -, Edwards -, Takács K. -.
 

Gasper Potocnik : Gratulálok a csapatnak és köszönet a szurkolóknak. Az első lépést megtettük, most készülnünk kell a következő játékra. Összességében nagyon jól játszottunk, bár voltak pillanatok amikor kicsit kiestünk a ritmusból és elkövettünk néhány hibát különösen a visszarendeződés és az egészpályás letámadás kapcsán, amiből szereztek néhány könnyű kosarat, de összességében mi voltunk a jobbak 40 percen keresztül, irányítottuk a mérkőzést, nagyszerűek voltunk a lepattantókkal és ha ki kell emelnem valamit akkor ez az egyik dolog, amiben jobbak voltunk. 


Kocsis Tamás : Gratulálok a Szolnoknak, sokkal jobban játszottak, mint mi ők 72-őt dobtak rá mi 51-et, 17 támadó lepattanójuk volt, amiben az a szomorú, hogy erre készültünk, de nyilván a kilókat és a centimétert nehéz tanítani. Küzdéssel és akarással lehet ezt kompenzálni, meg is volt hellyel közzel de a Szolnok nagyon koncentrált volt és teljesen megérdemelten nyertek. Az első meccs az övék, de szombaton azon leszünk hazai pályán, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nagyon köszönjük a szurkolóinknak, akik hétköznap ilyen sokan elkísértek minket mert adtak kintről energiát nekünk, de ez most ennyire volt elég. Három győzelemig tart a párharc, szombaton próbálunk javítani. 


Andre Williamson : Ez egy kemény meccs volt, az ellenfél keményen játszott 40 percen keresztül, de számítottunk erre hiszen ez volt az első rájátszás mérkőzés és ezek soha nem könnyűek akár itthon akár idegenben játszunk. Úgy vélem elég jó munkát végeztünk, a védekezésen még tudunk javítani. 


Siyani Chambers : A védekezéssel és a lepattantókkal voltak ma problémáink, erről a két dologról beszéltünk, hogy nagyon kell figyelnünk, de nem tettük meg. Keményen harcoltunk, de a Szolnok ma jobb volt. Összeszedjük magunkat és reméljük, hogy szombaton sikerül visszavágnunk.