Széchenyi 2020

Újabb fájdalmas vereség, ezúttal a Kecskemét otthonában

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Egis Körmend 81-78 (29-21, 18-21, 16-17, 18-19)

Bajnokság, 23. forduló.
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Benczur Tamás, Jankovics Viktor Zsolt (Farkas Zoltán)

Kecskemét: Sinik 5, Wittmann 21/15, Ivkovic 6, Lukovics 20/6, Karahodzsics 9. Csere: Tóth B-, Körmendi -, Kucsera 6/3, Dramicsanin 14/6.

Egis Körmend: Basic 17/15, Morgan 18/12, Takács 3/3, Durázi 11, Konate 2. Csere: Tolbert 18, Djogo 4, Ferencz 3/3, Kiss 2, Doktor -.
--
Konate és Durázi összjátékával vette kezdetét a találkozó, Ivkovic szerezte az első hazai pontokat. Konate zárt le egy hosszabb pontcsendet, a visszatérő Tolbert zsákolt, Karahodzsics előbb egy pontot a vonalon hagyott, aztán viszont a mezőnyből javított (5-6). Durázi mutatott be egy 2+1-es akciót, aztán viszont kettőből egy büntetőt elrontott, Kucsera triplájával zárkózott a Kecskemét. Morgan passzából Tolbert fejezte be a 2-2-t, Kucsera egy pontot a vonalon hagyott, Tolbert zsákolt ismét, Wittmann tempója hullott a gyűrűbe (11-14). A rutinos hátvéd aztán két büntetőt is betett a közösbe, Lukovics triplája után Kocsis Tamás időt kért. Ferencz azonnal elsüllyesztett egy hármast a szünet után, Sinik büntetői értek célt, Karahodzsics és Tolbert váltott kosarat, Lukovics szerzett gyors négy pontot. A negyed utolsó percében nem változott a különbség, így egy negyed után a Kecskemét vezetett. 27-21

Dramicsanin három pontjával indult a második negyed, majd Tolbert és Wittmann is kintről volt eredményes. Dramicsanin folytatta a triplafesztivált, Kocsis Tamásnak így 12 pontos hátrányban kellett időt kérnie (36-24). Sinik találta meg tökéletes ütemben Wittmannt, aztán maga is befejezett egy akciót, ráadásul a plusz egyet is mellé tette. Basic zárta le a futást, Körmendi adott nagy labdát Karahodzsicsnak, aki nem hibázott. Lukovics csent labdát és könnyű kosarat szerzett, Morgan hármasa esett be, majd Kissé középtávolija (45-32). Morgan 10-re csökkentette a differenciát, sőt egy kettessel és egy triplával ötre. A félidőt 15-0-s futással zárta az Egis Körmend, így a félidőben csak 5 pont volt a különbség. 47-42

Basic triplájával zárkózott tovább a Körmend, Durázi pedig már egyenlített, így 20-0-s futásban voltak a vasiak. Ezt Wittmann hármasával sikerült lezárnia a Kecskemétnek, de Morgan azonnal válaszolt a túloldalon, Dramicsanin passzát Kucsera váltotta két pontra. Djogo tört be remekül, Durázi lépett be jó ütemben a festékben, három pont lett a jutalma a plusz egyel (52-55). Sinik és Dramicsanin csinált meg egy 2-2-t, Wittmann triplájával újra a Kecskemét állt jobban. A rutinos játékos megint beköszönt kintről, Tolbert szerzett két pontot, Lukovics pedig a vonalról (62-57). Aztán viszont csak egyet, Tolbert megint nem hibázott, így 4 pont volt a különbség a negyedik negyed előtt. 63-59

A negyedik negyedet sokkal jobban kezdte az Egis Körmend egy 10-4-es futással átvették a vezetést az első 3 percben. A következő két percben egyik csapatnak sem sikerült pontot szereznie, Karahodzsics egyenlített ki végül, a Körmend pedig időt kért (69-69). Basic talát be kintről, Lukovics büntetőivel jött fel egy pontra a Kecskemét, Morgan büntetői után a hazaiak légiósa két perccel a vége előtt egy triplával egyenlített. Morgan tört be remekül, Sinik és Lukovics játszott össze, Basic dobta be a büntetőit, Wittmann egy triplát egy perccel a lefújás előtt (79-78). A Körmendnek még két lehetősége volt átvenni a vezetés, ez azonban nem jött össze, így a Kecskemét megnyerte a mérkőzést. 81-78

Nyilatkozatok:
Hazai edző nyilatkozata 
Ivkovic Stojan : Gratulálok a csapatnak. Köszönöm a nézőknek, hogy kitartottak, és kitartanak mellettünk. Volt kedden egy nagyon pozitív szurkolói ankét, ami bizonyította, mennyire egységes a kecskeméti kosárlabda társadalom. Nekünk fontos a fegyelem, az elvek, hogy a fiatal generációk számára jó példát mutassunk. Lehet utolsónak, vagy elsőnek lenni, de egy férfinak mindig helyesen kell dönteni és cselekedni, ha fáj is. Ez a meccs tipikusan ilyen volt. Egy fájdalmas döntéssel mentünk bele a meccsbe, és férfiasan reagáltunk erre. Különösen boldog vagyok, hogy kulcs momentumokban olyan ötös volt a pályán, amely igazán kecskeméti kötődésű. Wittmann, Tóth Barna, Körmendi, Kucsera és Kemal konkrétan nevesítve őket. Helyesen kell dönteni, és egyszerű és egyenes szabályok mentén kell ezt tenni. 

Vendég edző nyilatkozata 
Kocsis Tamás : Gratulálok a Kecskemétnek. Megérdemelten nyertek, jobban koncentráltak a végén. Küzdöttünk, hajtottunk. A szezonban harmadszor sikerült teljes kerettel kiállni, harmadszor kaptunk ki. Nem tudom, hogy ez most jó nekünk, vagy rossz nekünk. Az biztos, hogy mindenkitől jóval több kell, ha szeretnénk a rájátszásba jutni. Megyünk tovább, a következő meccsre kell koncentrálni most már, és összeszednünk magunkat fejben. 

Hazai játékos nyilatkozata 
Marko Lukovic : Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy átsegítettek minket a holtpontokon. Van egy rendszer, amiben játszunk, és hiszünk benne, hogy működik. Ez a siker is ezt bizonyítja, hogyha csapatként harcolunk és küzdünk egymásért, akkor működik a rendszerünk. Az utolsó meccsig hinnünk kell ebben, és dolgozni keményen tovább. 

Vendég játékos nyilatkozata 
Durázi Krisztofer : Nehéz mit mondani, mert közel álltunk a győzelemhez. Sikerült ledolgozni egy nagyobb hátrányt, úgy érzem a második félidő az a miénk volt. Kis hibák döntöttek. Nagyon csalódott vagyok, mert nagyon fontos volt ez a meccs nekünk. Menni kell tovább, a következő hazai meccset mindenképp nyernünk kell.